Най-вероято подпочвени води от Перловската река са причина за надигането

...
Най-вероято подпочвени води от Перловската река са причина за надигането
Коментари Харесай

Подпочвени води най-вероятно са причина за аварията в метрото


Най-вероято подпочвени води от Перловската река са причина за надигането на ресловия път при метростанция „ Хаджи Димитър “. Участътък ще е отвън строя за неопределен срок. Ще се демонтират релсите, ще се търси повода и чак тогава ще се реши по какъв начин да се работи.

Столичната община към този момент не се е заела със период за осъществяването на ремонта. Движението сред станциите " Театрална " и " Хаджи Димитър " бе спряно във вторник малко след 18 часа. Пътниците се извозват с рейсове.

" Поради надигане на релсовия път в региона на едно въздуховземане, което е на към 200 м от станцията, във вторник се наложи прекъсване на придвижването, защото това надигане не разрешава придвижване на влакове. Имаме норматив, според който отклонението може да бъде най-много 5 мм, в този момент е повече, още не сме го измерили ",коментира шефът на " Метрополитен " проф. Стоян Братоев. Той самият не се ангажира със периоди за ремонта.

Братоев също позволи, че повода може да са подпочвени води и близостта на Перловската река. Веднъж преди стартирането на метрото тя към този момент предизвика сторителството, най-вероятно от изобилната вода при огромните превалявания може да има в допълнение напояване на почвата, сподели още Братоев в ефира на БиТиВи.

“Строител на сектора е небезизвестната компания “Трейс “, която е получила 75 млн. лева за работата си. Същата компания, която построи автомагистрала “Тракия “ сред Чирпан и Стара Загора, по която караме с 90км/ч, която ремонтира пътя за Своге, където починаха 20 индивида. Това е онази компания, която построи и западната дъга на Столичния околовръстен път, която неведнъж пропадаше, бул. “Дондуков “, който стана на талази, “Тодор Каблешков “, където закъснението в пъти надвиши периода, бул. “Витоша “, чиито плочки не стопираха да хлопат,... Но за всичко това Фандъкова и ГЕРБ оставаха слепи и наказания нямаше. Дали това не е обичаната им компания? Да излезе обществено Йорданка Фандъкова “, разясниха в обществените мрежи от организацията “Спаси София “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР