Най-вероятно всяка година ще е необходимо ваксиниране срещу COVID. Това

...
Най-вероятно всяка година ще е необходимо ваксиниране срещу COVID. Това
Коментари Харесай

Ще стане ли годишна ваксинацията срещу COVID-19?

Най-вероятно всяка година ще е належащо имунизиране против Коронавирус. Това съобщи изпълнителният шеф на " Пфайзер ". Учени допускат, че са разкрили връзка сред появяването на кръвни съсиреци и имунизацията на " Астра Зенека ".

" В последна сметка милиони животи бяха избавени. А и беше показана човешката съобразителност и мощ ". Това сподели изпълнителният шеф на Пфайзер в изявление за Би Би Си, направено преди появяването на новия вид на Коронавирус.

С появяването на имунизацията са избавени освен човешки животи, спестени са трилиони милиарди долари от стопански загуби, сподели още Бурла. Според него, обаче, имунизацията против коронавирусната зараза ще стане годишна.

" Не знам сигурно какъв брой ще пази третата, подсилваща доза. Уверен съм, че отбраната ще е най-малко 12 месеца - доколкото ми е известно. Но в случай че би трябвало да направя съмнение, учредено на наблюденията ми до момента, евентуално ще е нужна годишна реваксинация, с цел да се поддържа устойчиво и високо равнище на отбрана ", съобщи изпълнителният шеф на " Пфайзер " Алберт Бурла.

" Пфайзер " към този момент работи върху вид на препарата за деца под 5-годишна възраст. Проучванията обаче са в начален стадии и би трябвало да се види дали минималното количество интензивно вещество във имунизацията дава нужната отбрана.

Учени считат, че са разкрили какво " отключва " появяването на кръвни съсиреци след имунизация с препарата на Оксфорд - " Астра Зенека ". Два екипа - в Уелс и в Съединени американски щати, съумяха да проследят детайлно по какъв начин протеин в кръвта е притеглен от основен съставен елемент на имунизацията.

Те допускат, че това дава начало на верижна реакция, която задейства имунната система и може да докара до образуването на рискови съсиреци. Рядката поява на страничния резултат стана причина за внимателното потребление на " Астра Зенека " и при избрани възрастови групи.

Заедно с сътрудниците си от Уелс и Съединени американски щати, работят и експерти от " Астра Зенека ". Мнението им, е че появяването на съсиреци е по-скоро разследване от COVID-19, в сравнение с от имунизацията. Въпреки пробива, цялостно пояснение на връзката сред препарата и редкият непряк резултат към момента няма. Безспорен обаче е фактът, че имунизацията е избавила живота на милиони, уверени са учените.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР