Най-вероятно учебната година в цялата страна ще стартира по един

...
Най-вероятно учебната година в цялата страна ще стартира по един
Коментари Харесай

Стаматов: Тази учебна година ще стартира по доста различен начин

Най-вероятно образователната година в цялата страна ще започва по един много друг метод.

Това сподели в „ Тази заран “ Диян Стаматов, шеф на 119. СУ и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

„ Някъде няма да има проблем – изключително в зелените и жълтите зони, само че там, където нещата са в алената и тъмночервената зона, вероятността да има неприсъствено образование е доста огромна “, сподели Стаматов.

По думите му на доста места шефовете и педагогическите колективи би трябвало да се съобразят с настройките на родителите, което не е елементарен проблем.

Според Стаматов през миналата образователна година е имало учебни заведения, където не е било нужно да се минава към отдалечена форма на образование заради липса на болни в колектива и учениците.

„ Тъкмо локалният метод е гъвкавият и вероятен за използване. Той обаче е малко по-специфичен, изключително в дребните обитаеми места, където не всеки път всички се съгласяват с взетото решение “, разяснява още Диян Стаматов.

Според него най-потърпевши през предходната образователна година са били учениците от 5. и 6. клас, както и деветокласниците.

Най-опасно обаче от позиция на незадоволителната присъствена форма на образование е за учениците от началния стадий – от 1. до 4. клас и по тази причина съгласно него е добре те да минават към отдалечено образование последни.

Според формалната статистика повече от 45% от шефовете в страната са имунизирани, което съгласно Стаматов е висок %. От учителите повече 35% са имунизираните, което също е висок %, счита той.

„ Това е персонален избор. Не бива при актуалната обстановка да има чувство за напън както за имунизиране, по този начин и за неваксиниране “, на мнение е Диян Стаматов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР