Най-вероятно трима са крадците, които задигнаха пари и накити от

...
Най-вероятно трима са крадците, които задигнаха пари и накити от
Коментари Харесай

Крадците са наводнили сградата на митницата в Благоевград по време на обира

Най-вероятно трима са крадците, които отмъкнаха пари и украшения от постройката на митницата в Благоевград. Всички материални доказателства, конфискувани през последните 10 години от митниците в Югозападна България, са откраднати. В това число - валута на обща стойност 230 000 лв.. Част от парите обаче са подправени. Крадците са взели и 20 кг украшения, сред които и фалшификати.

Благоевград

Днес стана ясно, че множеството от изчезналите украшения са реплика на сребро. От цялата голяма сума пари, която е отмъкната 10 000 $ са подправени. Има и към 30 000 марки и драхми, които към този момент не са в послание. А това несъмнено е изненадало неприятно обирджиите.

В постройката с ъглошлайф крадците са разрязали три каси и са откраднали събраните в тях материални доказателства по административно-наказателни производства. Не са откраднати скъпи документи на митницата.
 Най-малко трима са направили обира в митницата в Благоевград Най-малко трима са направили обира в митницата в Благоевград
Най-малко трима са причинителите на кражбата в организация "Митници " в Благоевград, оповестиха от Прокуратурата за "По света и у нас ". Продължава издирванет...

В петък към 23:30 ч вечерта незнайните към този момент крадци влезнали в постройката, разбивайки прозорец на постройката на митницата. Действали са необезпокоявани към 2 часа. През това време 4 пъти СОТ-ът е реагирал, че има навлизане в пространствата, споделиха през днешния ден от районната прокуратура в града.
Борислав Ковачки, областен прокурор на Благоевград: Подава се сигнал, отработва се, само че се връща информация че няма нарушаване. И по този начин 4 пъти... Физическата защита, която е на място е длъжна при подаване на сигнал от СОТ-а да иде и да наблюдава от мястото от където е подаден сигнала че има навлизане. Информацията, която се връща е че няма нарушаване.
Двама души са били защита в зоната, те към този момент са разпитани.
Борислав Ковачки, областен прокурор на Благоевград: Проверява се и активността и на охранителите, дали дейностите са им били съответни, извършени са както оперативни мероприятия, по този начин и разпити на очевидци.
Екипът ни опита да се свърже с представител на компанията, която дава отговор за физическата защита на обекта, само че през целия ден на телефонът, посочен за контакт никой не отговаряше.
 Продължава следствието на обира на митницата в Благоевград Продължава следствието на обира на митницата в Благоевград
Продължава следствието на обира на склад за материални доказателства на Агенция "Митници " в Благоевград.

Разследващите отхвърлят да оповестят дали работят по версията за забъркан в дръзкия грабеж вътрешен човек.

Петър Зашев, шеф на Първо районно управление (на МВР) - Благоевград: Няма по какъв начин да ви кажем версията, това са си наши, напълно оперативни неща и ние ще си продължаваме работа, да си работим оперативно.
Крадците са били извънредно съобразителни - пуснали са всички чешми в постройката да текат- най-вероятно първо с желание да заглушат шума от ъглошлайфа, с който са рязали касите, а след това и да заличат оптимално следите си.
Борислав Ковачки, областен прокурор на Благоевград: Запушили са сифоните както на пода, по този начин и в чешмите, в резултата на което в продължение на 10 часа водата се е изливала в административната постройка на митницата вследствие на което има съществени материални вреди породени от това наводнение. Всички етажи бяха подгизнали от вода, което затрудни надлежно осъществяването на огледа на мястото на престъплението.
В региона на митницата има инсталирани видео камери, записите от които са конфискувани от следователите. Дали на тях се виждат причинителите на кражбата за в този момент е следствена загадка.
 Склад за материални доказателства е разрушен при обира на митницата в Благоевград Склад за материални доказателства е разрушен при обира на митницата в Благоевград
Неизвестни обраха склад за материални доказателства в постройката на Митници - Благоевград. Отмъкнати са украшения и пари. Част от тях са открити разпилени...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР