Най-вероятно по-високият дял на смъртните случаи от COVID-19 в момента

...
Най-вероятно по-високият дял на смъртните случаи от COVID-19 в момента
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Повечето смъртни случаи в момента се дължат на пика преди около месец и половина |

" Най-вероятно по-високият дял на смъртните случаи от COVID-19 сега се дължи на пика на инфектирани, който имахме преди към месец и половина. " Това сподели по БНР проф. Николай Габровски, заместник-директор на „ Пирогов “ и заместник-председател на Българския лекарски съюз. 

Той посочи, че болните на изкуствена белодробна вентилация в тежка фаза на заболяването нормално остават интубирани дълго време – сред 4 и 6 седмици, по тази причина и отрицателното развиване се следи след по-дълъг интервал.

Същевременно професорът означи, че процентът на по-тежко протичащите инфекции е по-нисък. 

През последните дни следим по-добро съответствие сред броя на направените проби и броя на позитивните. За мен персонално това е доста значим знак и в случай че тази наклонност се резервира, това ще бъде доста удобно, разяснява зам.-директорът на " Пирогов ". 

Той обаче обърна внимание върху обстоятелството, че има една по-голяма група от младежи, които са тежко наранени. " Заболяването се трансформира “, означи Николай Габровски и добави, че такива са усещанията на лекарите, които работят с най-тежките случаи. Те настояват, че в този момент картината е друга от тази през март, април и май. „ Нормално е да има такава динамичност. Този вирус се трансформира с разпространяването си “, добави Габровски.

Въпреки оптимистичните към този момент данни, в навечерието на есенно-зимния сезон здравната система се готви за скептичен вид и за работа в по-тежки условия, съобщи проф. Николай Габровски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР