Най-вероятно компанията е изгубила надежда в обозримо бъдеще да превърнат

...
Най-вероятно компанията е изгубила надежда в обозримо бъдеще да превърнат
Коментари Харесай

”Газпром” се отказва от втора тръба по ”Турски поток”

Най-вероятно компанията е изгубила вяра в обозримо бъдеще да трансфорат газопровода в огромен експорт за Европа, разяснява изданието Finanz.ru, представено от "Дневник ".

Новината популяризира организация "Интерфакс ", съгласно която поради съкращаването на първичните проекти за потенциал на "Турски поток " от 63 на 15.75 милиарда куб. м годишно са се оказали ненужни 506 км тръби. Те са част от Южния газов кулоар, който бе планиран за "Южен поток ".

България имаше огромни упования тази тръба да проработи, защото разчиташе с нея да изпълни газовия хъб "Балкан ", който смятахме да построяваме, след неуспеха на Южен поток.

Сега обаче стартира демонтирането или консервирането на няколко сектора, защото след пренасочването им за обслужване на "Турски поток " вместо първичните 4 тръби с Анкара бе контрактувана една тръба и втора под изискване, че Европейски Съюз даде цялостни гаранции, че желае да получава гориво по нея, ще построи насрещна инфраструктура и ще ѝ даде статут на специфичен план за съюза.

Промяната визира тръби, положени по маршрута Починки-Анака в Ростовска, Волгоградска и Саратовска област, както и в Краснодарския край, както и разпродажба на измервателна станция "Моршанская ". Замразява се строителството на поредицата компресорни станции Русская, Казачия и Кореновская "до вземането на решение за реализация на тези обекти ", се споделя в цитираните документи на "Газпром ".

Те са станали известни с помощта на това, че компанията е оповестила обществено събиране на предложения за създаване на документи за ликвидирането и консервирането на изброените обекти. Фактът, че има незавършено строителство в този регион за съвсем 46 милиарда рубли, бе обявен от "Газпром " в доклада за 2016 година

Полагането на подводни тръби през Черно море продължава за две трасета, само че турската страна не е дала разрешение втората да има и сухоземна част, откакто излезе на брега.

В Москва се усилва чувството, че е все по-вероятно "Газпром " да се окаже с план за милиарди долари, който още веднъж доставя единствено за потребностите на Турция, а втората тръба води наникъде, разяснява анализаторът от "Фич " Дмитрий Маринченко. Той изброява още, че без турско позволение не може да се сглоби съответният маршрут, още не е ясно кой ще е притежател и оператор и ще претентира ли Анкара да получава директни такси и в какъв размер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР