Най-вероятният сценарий остават предсрочните избори. Не мисля, че БСП и

...
Най-вероятният сценарий остават предсрочните избори. Не мисля, че БСП и
Коментари Харесай

Петър Чолаков: У нас има трима големи майстори в политиката на двата стола - Борисов, Радев и Нинова

Най-вероятният сюжет остават предварителните избори. Не мисля, че Българска социалистическа партия и този път ще осъществят този мандат. По-скоро би трябвало да мислим кой ще бъде идващият длъжностен министър председател. Това разяснява за " Денят онлайн " политологът доцент Петър Чолаков.

" Служебният министър председател ще бъде огледало на Радев, по този начин ще се види къде се нарежда той. Може би експертна фигура с намигане към пролевите, със обществена ориентираност. Партиите се настройват за предварителни избори. Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ си мислят съществено за изборите. Очаква се по-фрагментиран парламент и по-трудно за съставяне държавно управление ", показа той.

Според него част от претекстовете президентът да връчи третия мандат на Българска социалистическа партия е, че е влезнал в политиката с помощта на Българска социалистическа партия. " През първия си мандат той се опитваше да бъде еднообразно прелъстителен за гласоподавателите на Българска социалистическа партия и за пронатовските такива. Позицията му срещу въоръжаването на Украйна обаче към този момент проруска ", счита Чолаков. И добавя, че Радев приказва по различен метод в чужбина - заема по-натовска позиция, а у нас се преценява с упованията на българските гласоподаватели.

По думите му у нас има трима огромни майстори в политиката " на двата стола " - Борисов, Радев и Нинова. " От една страна тя говореше, че няма да се изнася оръжие, а е обществена загадка, че това се случва. " ИТН " са универсалният донор. От една страна са разрушители, от друга са градивни. Сега на тях се гледа като на донор за управническо болшинство, имат двойнствена роля ", означи политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР