Най-възрастният мъж в света е починал на 20 януари. Това

...
Най-възрастният мъж в света е починал на 20 януари. Това
Коментари Харесай

Почина най-възрастният мъж в света

Най-възрастният мъж в света е умрял на 20 януари. Това бе японецът Масазо Нонака. Той е умрял на 113-годишна възраст в дома си на северния японски остров Хокайдо, оповестява организация " Киодо ".

През последните години, мъжът, който бе роден на 25 юли 1905 година, е живеел дружно с внуците си, които държат дребен хотел край горещите извори Онсен. Именно и ежедневното топване в топлата вода той посочи като една от аргументите за дълголетието му през април предходната година, когато „ Гинес ” му връчи грамота за най-възрастен мъж в света.

Всъщност Нонака бе най-възрастният мъж, само че бе едвам на 30- място измежду най-възрастните хора, като всички 29 позиции пред него се заемат от дами, отбелязва „ Канал 3 “.

Япония е на второ място измежду страните в света с най-застаряващо население след Монако. Високата междинна възраст от 47,3 години обаче се дължи и на многото хора в страната, които доживяват 100-годишна възраст, като по данни от предходната година те са над 68 000 души при общо към 450 хиляди в целия свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР