Най-важната работа беше свършена с приемането на промените в Изборния

...
Най-важната работа беше свършена с приемането на промените в Изборния
Коментари Харесай

Приемането на промените в Изборния кодекс - най-важната работа на 45-ото НС

Най-важната работа беше свършена с приемането на измененията в Изборния кодекс. Върнахме парламентаризма. Така ръководителят на 45-ото Народно заседание Ива Митева разяснява пред публицисти свършеното от Народното събрание за късия му живот. 

" Основен минус бяха толкоз доста импортираните закони и сякаш популизмът, който надви, само че няма по какъв начин това да не се случи в случай, че всички чакаха изборите. Въпреки че всички споделят какъв брой малко работихме, че не се свърши доста работа, считам, че най-важната работа беше свършена с приемането на измененията в Изборния кодекс, който в действителност всички гласоподаватели чакахме. Така че считам, че върнахме парламентаризма, върнахме, ми се коства, доверието в законодателния развой ", съобщи ръководителят на 45-ото Народно събрание, предава Българска телеграфна агенция.  

" Опитахме се, в това число с едни ремонти в правилника за публичните разисквания на законопроектите на депутатите, да покажем, че ни се желае да работим по нов метод, че желаеме по-бавно, по-обмислено, по-благоразумно законодателство ", уточни още Митева. 

Според нея, главната задача на служебния кабинет е да приготви едни в действителност почтени и транспарантни избори. В отговор на въпрос, тя уточни, че несъмнено ще стартира някакъв обзор, разбор на предходната власт, само че времето е прекомерно малко. 

" Два месеца са прекомерно малко време, изключително за хора, които не излизат от самата система. Виждате, че аз самата, която съм специалист от Народно заседание толкоз години, ми беше мъчно първоначално, до момента в който привикна с тези процедури в пленарната зала. ", коментира Митева.  

Председателят на Народно събрание Ива Митева показа актуализирания интернет портал на законодателната институция. Тя уточни, че са създали осведомителни досиета по всички закони, свързани с въвеждане на правото на Европейски Съюз. " Надявам се, че по този метод самият парламент ще бъде доста по-отворен и по-достъпен за жителите ", сподели Митева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР