Най-уязвимите хора в Бургас ще имат дом, в който да

...
Най-уязвимите хора в Бургас ще имат дом, в който да
Коментари Харесай

Нов социален център за хора с тежки увреждания

Най-уязвимите хора в Бургас ще имат дом, в който да получават грижи, внимание и да поддържат връзка. Социалното заведение е за 30 души. За основаването му ще се употребяват съществуващи общински пространства в комплекс " Братя Миладинови ". Те ще бъдат реконструирани и оборудвани за осъществяването на нужните услуги.
В новия обществен център ще се правят съвещания, терапия, рехабилитация, почасови и дневни услуги и превозване от вкъщи до центъра или здравно заведение.
Хората с тежки увреждания ще могат да бъдат настанявани в центъра за интервал от 14 дни в границите на една календарна година. По този метод околните на болните ще имат опцията да пътуват или да се заемат с решаването на други ежедневни въпроси.
В центъра ще има дневна стая за дейни занимания, санитарни пространства и стаи за личен състав, кухня за подготвяне на храна, медицински кабинет, кабинет на психолог, ателие за арт терапия и зала за самостоятелна работа.
За осъществяването на другите типове услуги в новото обществено заведение ще бъдат наети 11 души, които ще се грижат за хората с увреждания. Те ще минат особено образование за надграждане на професионалната им подготовка.
Община Бургас ще построи новия център по план " Развитие на нови интегрирани услуги в Център за сложна поддръжка на лица с увреждания на територията на община Бургас ". Той се извършва по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ", " Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване " по процедура " Подкрепа за лицата с увреждания ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР