Най-успешният в света компактен спортен автомобил Golf GTI навлиза в

...
Най-успешният в света компактен спортен автомобил Golf GTI навлиза в
Коментари Харесай

Само за колекционери! Golf GTI празнува 45 години с юбилейна версия

Най-успешният в света стилен състезателен автомобил Golf GTI навлиза в сребърната възраст на зрелостта и отбелязва 45 години от появяването си през лятото на1976 година на пазара с премиерата на специфичния юбилеен вид Golf GTI Clubsport 4501 - извънредно издание на Golf GTI Clubsport02 с мощ 221 кВт/300 к.с. Богатата гама от самостоятелно съоръжение още в този момент трансформира Clubsport 45 в жива класика, която сигурно ще заинтересува колекционерите. Предварителните продажби на пазарите в определени европейски страни ще стартират на 1 март, като базовата цена на юбилейния вид в Германия ще започва от 47 790 евро.

Дори „ общоприетият “ Golf GTI Clubsport се отличава доста в техническо отношение от класическия Golf GTI04/05 със своите изключителни характерности, включващи мотор със система за наложително пълнене с турбокомпресор (TSI) и нараснала с 55 к.с. оптималната мощ и специфичен режим Special за потребление на спортни трасета. Акцентите във външното оформление на версията Clubsport включват по-големи предни въздушни отвори (осигуряващи по-интензивен поток от пресен въздух към TSI), особено планиран спойлер в задната част на покрива, който подсигурява по-добра обтекаемост и по-голяма аеродинамична сисла на прилепяне, както и настрана създадена спортна изпускателна система.

Clubsport 45 на собствен ред предлага по-богата от когато и да било гама от самостоятелно съоръжение. Външният дизайн впечатлява с изключителното черно лаково покритие на покрива, съчетано с черен спойлер в задната част, напомнящи и отдаващи респект на рамкираното в черно задно стъкло на първия Golf GTI. Пакетът съоръжение Race, който е неразделна част от юбилейния Golf GTI Clubsport 45 и се предлага извънредно единствено при него, включва 19-цолови алуминиеви джанти Scottsdale с черно гланцово лаково покритие и тънка декоративна линия в Tornado Red по диаметъра.

Пакетът Race включва също спортна изпускателна система и унищожаване на електронното ограничаване на оптималната скорост (максималната скорост на версията Clubsport е лимитирана до 250 км/ч). Надписът върху праговете и добавеното към обозначението на модела върху задния похлупак число „ 45 “ ускоряват усещането за изключителност и динамичност. Серията Clubsport 45 включва и матрична система IQ.Light на предните LED светлини с алената декоративна лента, която от дълго време се е трансформирала в присъща линия на всички версии на GTI.

Интериорът на юбилейния модел се отличава и с редица други типичен и емблематични за GTI елементи като надписите GTI върху облегалките на първокласните спортни седалки начело. Емблемата с цифрата „ 45 “ върху централната спица (на 6 часа) на собствен ред прибавя присъщ акцент към оформлението на мултифункционалния състезателен волан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР