Най-успешният шотландски клуб Рейнджърс обяви, че петима футболисти си тръгват

...
Най-успешният шотландски клуб Рейнджърс обяви, че петима футболисти си тръгват
Коментари Харесай

В Шотландия: Рейнджърс разпродава отбора

Най-успешният шотландски клуб Рейнджърс разгласи, че петима футболисти си потеглят от тима, откакто договорите им изтичат и няма да бъдат възобновени.

След следващия провален сезон не е ясно и бъдещето на опитния северноирландски национал Стивън Дейвис.

От клуба оповестиха, че крилото Райън Кент, голмайсторът Алфредо Морелос, опитният вратар Алан Макгрегър, Филип Хеландер и канадският полузащитник Скот Арфилд са с изтичащи контракти и нови няма да им бъдат препоръчани, тъй че те са свободни да подписват с други клубове. Все още не е ясно дали 38-годишният Дейвис ще остане или не.

Кент, който е на 26 години, е младеж на Ливърпул, само че в никакъв случай не е записвал и минута за първия тим. Играе до 2020-а година за младежите, след което идва на Айброкс. Но представянето му е доста непостоянно, редува мощни мачове с интервали на цялостно мъртвило. Вероятно това е и повода новият управител Майкъл Бийл да се откаже от него.

Колумбиецът Морелос, също на 26 години, дойде в тима през 2017-а година от финландския ХИК (Хелзинки). Във втория и третия сезон със синия екип той откри най-хубавата си форма и вкара надлежно 30 и 29 гола, само че по-късно успеваемостта му спадна внезапно. Имайки поради и проблемите му отвън терена, в които се забърка през последната година, решението на управлението за него наподобява разумно.

Специална е обстановката с 41-годишния вратар Макгрегър, който не е оповестил, че приключва кариерата си, само че на 18-и юли е проведен негов бенефис. Глазгоу Рейнджърс ще посрещне на Айброкс новобогаташите от британската Висша лига Нюкасъл. Много медии пишат, че Макгрегър, който идва в клуба през 2006-а година от Дънфърмлин, ще разгласи края на кариерата си. Вратарят-легенда има 544 мача за " сините " в границите на два интервала.

Рейнджърс завърши шампионата с 92 точки, на 7 след първенците за тази година и огромен локален противник Селтик. Но преднината беше стопена единствено поради трите следващи мача без победа на Селтик в края на шампионата. За сините е някаква разтуха опцията да влязат в групите на Шампионската лига, защото ще играят квалификации за това. Рейнджърс за последно завоюва купата през 2022-а година, само че преди този момент претърпя доста тежки години, в това число банкрут и изваждане до 4-а лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР