Най-успешният пилот в Световния шампионат по мотоциклетизъм Валентино Роси удължи

...
Най-успешният пилот в Световния шампионат по мотоциклетизъм Валентино Роси удължи
Коментари Харесай

Валентино Роси ще продължи да кара в MotoGP и след като навърши 40 години

Най-успешният водач в Световния шампионат по мотоциклетизъм Валентино Роси удължи своя контракт с " Ямаха " и ще продължи да кара в MotoGP до 2020 година. Италианецът, който има седем международни трофеи в кралския клас и девет общо в своята кариера, разгласи че няма никакво желание да стопира скоро. Роси ще стартира своя 13-и сезон в японския производител в акцията, която започва този уикенд със надпреварата за Голямата премия на Катар.

" Когато подписах предходния ми контракт с " Ямаха " през 2016 година се чудех дали това ще бъде изобщо последният контракт в кариерата ми. През последните две години обаче стигнах до заключението, че желая да продължа да се състезавам ", сподели Роси в публично послание.

Роси е най-успешният водач на " Ямаха " в MotoGP като има 56 победи, 43 втори места и 35 трети, в 206 надпревари с японските мотициклети. Доктора навърши 39 години на 16 февруари, което значи, че ще продължи да се състезава и на 40 години.

Италианецът за следващ път изрази подготвеност да се бори за международната купа, макар че през 2017 година остана едвам пети в класирането. В предходните три сезона Доктора беше втори, което му дава очаквания, че ще продължи да бъде конкурентен на по-младите.

Valentino Rossi will start his 23rd racing season this weekend and there are many more impressive achievements to come in the next two years with Yamaha!#MovistarYamaha | #MotoGP | #QatarGP | @ValeYellow46pic.twitter.com/PihGMmNxbx
— Yamaha MotoGP (@YamahaMotoGP) March 15, 2018

През 2017 година Роси счупи крайник в подготовка, само че се върна рекордно бързо и 18 дни след фрактурата беше назад на мотоциклета.

В историята на мотоциклетния спорт единствено шест състезатели са печелили съревнования на по-голяма възраст от Роси. Той победи в Асен на 38 години и 129 дни, само че след 40 години са печелили единствено трима. Всички те обаче преди повече от 40 години.

" Новият контракт на Валентино не е интерес, тъй като и на 39 години той продължава да бъде играч на топ равнище. Уверени сме, че той ще продължи да носи триумфи на " Ямаха ", а второто му място в тестванията ни окуражава ", сподели шефът на заводския отбор на " Ямаха " Лин Джарвис.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР