Най-цветният фестивал стартира на Международния ден на детето и ще

...
Най-цветният фестивал стартира на Международния ден на детето и ще
Коментари Харесай

И нека Варна Лит 2021 започне сега!

Най-цветният фестивал започва на Международния ден на детето и ще продължи до 5 юни!
Четвъртото издание на най-цветния фестивал „ Варна Лит ” стартира на 1 юни 2021 година – Международния ден на детето – и припомня, че има събития, на които всички участници са герои.
Още с откриването на фестивала ще бъде връчена почетната премия „ Позиция ” на писателя и доктор по специалност Людмил Станев.
Събитието ще се състои на 1 юни от 18:00 ч. във Вътрешен двор на Археологически музей – Варна.
Малко по-късно ще се състои и полемиката „ Език/Свят/Език ” с водещ уважавания публицист Георги Тошев, в която три от най-силните женски пера на родната литература – Виктория Бешлийска, Мария Касимова-Моасе и Здравка Евтимова – ще се гмурнат в дълбините на езика, който рисува светове.
Линк към Фейсбук събитието може да откриете тук:

 Изявени експерти в областта на обществените услуги се събират на конгрес във Варна Изявени експерти в областта на обществените услуги се събират на конгрес във Варна
От 24 до 25 юни 2021 година в хотел „ Интернационал “, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведат Национален конгрес „ Социалн...
Пълната стратегия на фестивала може да откриете на www.varnalit.com, само че обещаваме, че няма да бъде скучно!
„ Варна Лит ” 2021 се организира с поддръжката на Общински фонд „ Култура ” на Община Варна.
„ Варна Лит ” е интернационален книжовен фестивал с акцент върху детско-юношеската аудитория и детското четене. Благодарение на него през последните години актуалната литература „ влезе ” в класните стаи на над 60 учебни заведения и извънкласни школи не като наложителен предмет за проучване, а със своите най-различни лица — тези на най-хубави и известни създатели на модерна литература за деца, на документални книги за деца и юноши, художници, илюстратори, комикс и графити-артисти, блогъри; както дебютанти, по този начин и наложени писатели „ за възрастни ”, пробвали перото си и за най-млади читатели. А част от съпътстващата стратегия за възрастни срещна посетителите на фестивала с родни и международни публични персони, изменящи всеки ден посредством делата си средата, в която живеем. „ Варна Лит ” се трансформира в неотменима част от културната стратегия на град Варна, разви се като годишно и предстоящо събитие, привличащо най-големите имена в литературата и изкуствата, трансформирайки всеки един от тях в другар на града и културен „ дипломат ”.
През 2019 година като част от изданието беше връчена и Европейска литературна премия „ Димитър Димов “, притежател на която стана френският публицист Жером Ферари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР