Най-титулуваният български волейболен треньор Радостин Стойчев и воденият от него

...
Най-титулуваният български волейболен треньор Радостин Стойчев и воденият от него
Коментари Харесай

Радо Стойчев и Модена на полуфинал в Италия след обрат над Милано

Най-титулуваният български волейболен треньор Радостин Стойчев и воденият от него гранд Азимут (Модена) се класираха за полуфиналите в италианската Суперлига. Момчетата на Радо Стойчев обърнаха и се постановиха като посетители над Ревивре (Милано) с 3:1 (25:27, 25:21, 25:19, 25:19) в мач №2 от 1/4-финалните плейофи, игран нощес пред близо 3000 фенове в зала " Пала Ямамай ".

Така Модена завоюва плейофната серия с 2-0 победи и не престават напред към полуфиналите. Там Модена чакат първенците от Лубе, с националът Цветан Соколов в състава си, които отстраниха Пиаченца също след 2-0 победи. Двата отбора играха между тях на полуфинал и през предишния сезон, когато Соколов и компания завоюваха с 3-1 победи. На полуфиналите ще се играе до 3 победи от 5 мача. От друга страна Милано ще продължи битката в плейофите за 5-о място, даващо право на присъединяване в третия по мощ евротурнир Чалъндж къп през идната година.

Над всички за Модена бе френската звезда Ървин Нгапет с 22 точки (2 блока, 2 аса, 58% успеваемост в офанзива и 19% съвършено посрещане) за успеха. Независимо от това, за най-полезен състезател (MVP) на мача беше избран американският център и национал Максуъл Холт, който добави 12 точки (5 аса! и 70% успеваемост в атака) за триумфа.

За отбора на Милано словенският национал Клемен Чебул осъществя 18 точки (1 блок, 63% успеваемост в офанзива и 31% съвършено посрещане).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР