Най-титулованата легенда на българското футболно първенство - Петър Жеков, избра

...
Най-титулованата легенда на българското футболно първенство - Петър Жеков, избра
Коментари Харесай

Петър Жеков влиза в листите на ВОЛЯ и НФСБ

Най-титулованата легенда на българското футболно състезание - Петър Жеков, избра да се включи в конкуренцията за парламентарните избори на страната на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, оповестиха от ВОЛЯ. Информацията се завъртя преди няколко дни, само че едвам през днешния ден бе доказана публично от предизборния щаб на обединението.

Жеков ще бъде от гражданската квота в листите на София и Стара Загора.

Петър Жеков е първият български футболист, притежател на " Златана обувка ". Той получава наградата през 1969 година за маркирани 36 гола в шампионата. Неговият голов усет остава непостижим и до през днешния ден, като той е настоящ безспорен голмайстор на България с вкарани общо 253 гола в А група, при изискване че прекъсва футболната си кариера едвам 30-годишен. Жеков е част и от състава на ЦСКА при феноменалната победа над Барселона с 4:1 като персонално нанизва две от попаденията.

 Снимки: Иван Григоров

За включването на футболната легенда водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки разяснява:

" Горди сме, че в нашия тим попада футболист номер 1 на България за всички времена. Човек като него, обичан от цялата нация, може да избира идеите, зад които застава, тъй като би бил признат на всички места. Това, че избра нашата патриотична задача, е единствено още един знак, че сме на прав път. Петър Жеков е петкратен първенец на страната и считам, че неговата сила е добра прокоба за триумфите, които ни предстоят. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР