Най-тежката мярка „задържане под стража“ наложи Варненският окръжен съд по

...
Най-тежката мярка „задържане под стража“ наложи Варненският окръжен съд по
Коментари Харесай

Оставиха в ареста варненския адвокат, обвинен за внасяне на дрога в затвора

Най-тежката мярка „задържане под стража“ наложи Варненският областен съд по искане на Окръжна прокуратура на юрист Йордан Роев, упрекнат в опит за внасяне на опиати в пандиза. Той беше хванат в петък с 4.37 грама хероин и 5.03 грама амфетамини при влизане в затворническото общежитие в Разделна.

Наркотиците били увити в черно тиксо и поставени в джоб на якето му, които той непринудено предал на защитата на входа, без да е бил претърсван, стана ясно на правосъдното съвещание в понеделник. На ексклузивен брифинг в събота окръжният прокурор Владимир Чавдаров дефинира случая като неповторим за страната поради опита на разположение с подобен сан да внася опиати за разпространяване зад решетките.

Защитата на обвинения показа пред съда здравно удостоверение, че той страда от епилепсия и от време на време получава епилептични припадъци, а също така се грижи за болната си майка, с която живее. Адвокатът съобщи, че не е знаел какво има в пакетчето, което е носил и изиска да бъде освободен, тъй като би трябвало да върви на работа.

С определението си Варненският областен съд откри, че съществува основателно съмнение, че Йордан Роев е причинител на закононарушението, в което е упрекнат, и уточни събраните от следствието гласни доказателства за това. Магистратите одобриха също, че има действителна заплаха юристът да извърши закононарушение срещу правораздаването, в случай че е на независимост. Ако бъде приет за отговорен, законът планува наказване от 2 до 8 години затвор. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд на 12 декември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР