Най-търсени са специалисти с ИТ технически умения, разработка на софтуер

...
Най-търсени са специалисти с ИТ технически умения, разработка на софтуер
Коментари Харесай

ИТ лидерите разширяват екипите си в България

Най-търсени са експерти с ИТ механически умения, разработка на програмен продукт и разбор на данни

Над половината (52%) от ИТ водачите в България чакат растеж в размера на софтуерните си екипи през идната година, съгласно световно изследване на Equinix, което обобщава мненията на 2 900 души, вземащи решения в региона на ИТ в разнообразни организации в Северна и Южна Америка, Азиатско-Тихоокеанския район и ЕМЕА.

Достъпът до фрагменти към този момент е въпрос от критическо значение във всички браншове, споделя Бранди Галвин Моранди, основен юридически шеф и основен шеф „ Човешки запаси ” в Equinix (снимка: Equinix)

Около една четвърт (24%) от интервюираните у нас имат подготвеност да усилят с сред 10% и 25% екипите си през идващите 12 месеца, сочат данните от изследването, фокусирано върху провокациите и опциите, които ИТ водачите срещат при внедряване на новаторски софтуерни тактики.

Изследването обрисува по-голяма наклонност, следена както в страната, по този начин и в целия свят, в последните няколко години. Според изследването, 52% от вземащите решения в областта на ИТ в България и 57% в световен проект са показали, че екипите им се са нараснали в последните 2 години. Междувременно едвам 5% от цифровите водачи в страната и 12% в световен проект чакат понижаване на размера на екипите в идната година.

Според резултатите от изследването, ИТ техническите умения (41%), създаването на програмен продукт за сигурност (32%) и анализът на данни (30%) са измежду главните области в България, в които се чака да постъпят нови чиновници или към този момент са постъпили такива.

Същевременно дефицитът на ИТ фрагменти (63%) е посочен като третата най-голяма опасност за триумфа на бизнеса. Пред него са единствено пробивите в сигурността и приключването на данни (70%), както и хакерските атаки (69%).

Що се отнася до провокациите, свързани с уменията в софтуерния бранш на страната, водещо е задържането на чиновниците (51%). Респодентите показват също по този начин и скоростта на трансформацията на софтуерния бранш (44%), неналичието на фрагменти (42%) и претендентите за работа с погрешен набор от умения (34%).

„ Технологичните екипи са сложени пред възходящо напрежение да отговорят на бизнес тактиките, до момента в който чиновниците се пробват да са в крайник с софтуерната промяна. Достъпът до фрагменти към този момент е въпрос от критическо значение във всички браншове и може да е определящ фактор за това дали дадена компания ще доближи нови пазари или не ”, разяснява Бранди Галвин Моранди, основен юридически шеф и основен шеф „ Човешки запаси ” в Equinix.
още по темата
По нейните думи, все по-често се постанова на организациите за ръководство на човешки запаси да са гъвкави и да слагат фокус върху растежа, с цел да могат да оферират динамични решения. „ Нов метод за постигане дo и подкрепяне на чиновниците може да се окаже конкурентно преимущество ”, добави тя.

Резултатите от изследването са в поддръжка на мнението, че търсенето на квалифицирани експерти в софтуерния бранш е задминало тяхното предложение. Това предизвикателство се усложнява от устрема на софтуерните компании да предизвикват многообразието и приобщаването в екипите, което води до осезателен дефицит на гении в ИТ сферата.

За да отговори на тези проблеми, Equinix постави началото на Фондацията на Equinix през септември 2022 година, която си партнира с разнообразни организации в посока ускорение на цифровото включване – от обезпечаване на достъп до технологии и съгласуваност до насърчаване на уменията, нужни за кариера в софтуерния бранш. По този метод Equinix се стреми да затвори цифровото разделяне и вследствие на това да култивира постоянен приток от гении.

Фондацията на Equinix обезпечава финансиране за неправителствени организации, обществени предприятия и просветителни институции, които работят за ускорение на цифровото включване, подготовка на лица от разнообразни възрасти и с друг генезис за триумф в днешния цифров свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg