Най-старият парен локомотив в парка на БДЖ, който наскоро беше

...
Най-старият парен локомотив в парка на БДЖ, който наскоро беше
Коментари Харесай

Коледен влак ще пътува от София до Банкя


Най-старият парен локомотив в парка на БДЖ, който неотдавна беше възобновен за придвижване, за първи път ще бъде показан още веднъж в деяние на 17-и и 18-и декември, когато ще подкара особено декориран Коледен трен от София до Банкя и от Банкя до София.  Всички фенове на ретро влаковете ще могат да видят уникалната парна машина  на Централна гара София или в гара Банкя, а желаещите да пътуват с нея ще се потопят в същински приказна Коледна  атмосфера в празнично украсените вагони  и ще получат първите си Коледни дарове от Дядо Коледа по време на пътуването си по маршрута.

Празничната комбинация ще бъде формирана от три украсени вагона и ще потегли от Централна гара София в 11:10 ч. В Банкя влакът ще дойде в 11:38 ч., където пътуващите могат да се пренесат от една Коледна атмосфера в друга, като посетят Коледното градче в центъра на курортния град. Атракционният трен ще тръгне от гара Банкя назад към Централна гара София в 14:00 ч., където ще дойде в 14:28 ч.

Цената на билета за пътешестване в двете направления е 35 лева с включено непокътнато място.  Децата до 7-годишна възраст ще пътуват гратис, като за тях не е обезпечено настрана седящо място.

При издаване на билет за гратис пътешестване на децата е належащо показване на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ припомня, че децата на възраст до 10 години наложително пътуват с компаньон. Билети за този трен могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР