Най-старият човек в света, френската монахиня Лусил Рандон, почина на

...
Най-старият човек в света, френската монахиня Лусил Рандон, почина на
Коментари Харесай

На 118 г. почина най-старата жена в света. Диетата й ще ви удиви:

Най-старият човек в света, френската монахиня Лусил Рандон, умря на 118 години. Г-жа Рандън, която приема сестринското име Андре, когато става монахиня през 1944 година, умря в съня си в старческия си дом в Тулон, Франция.

Родена на 11 февруари през 1904 година в Южна Франция, тя претърпява две международни войни, посвещава огромна част от живота си на католицизма и си отиде малко преди да навърши 119.

Люсил Рандон беше приета за най-старата жителка на планетата: французойката живя 118 години и 340 дни.

През целия си дълъг живот Андре споделяла препоръки по какъв начин се живее толкоз доста години. Нейните секрети? Работете колкото можете и пийте по чаша вино всеки ден.

Изследователите се чудеха какво разрешава на дамата да поддържа здравето си толкоз дълго време и, както се оказа, една от тайните се крие в нейната диета.

Факт е, че Люсил се е стараела да не се лишава от вкусна и обичана храна. Тя не злоупотребявала с преяждане, само че в никакъв случай не била на диети, позволявайки си деликатеси. Например, тя пиела чаша вино всеки ден в продължение на 118 години и доста обичала шоколада.

Както означават околните й дълголетници, това отношение към храната я крепяло. Люсил била щастлива, а обичаните й лакомства й давали сили да става заран и да се радва на живота.

„ Може би това е тайната на нейното дългоденствие “, признава чиновник на старческия дом, където Лусил живеела.

Въпреки че била сляпа и разчитала на инвалидна количка, сестра Андре се грижела за други възрастни хора – някои от които били доста по-млади от нея.

В изявление предишния април за организация AFP сестра Андре споделя: „ Хората споделят, че работата убива, мен работата ме поддържаше жива, продължих да работя, до момента в който навърших 108 години. “

По време на същото изявление тя споделя, че би било по-добре в парадайса, само че продължава да се любува на земните удоволствия като яденето на шоколад и пиенето на чаша вино всеки ден.

Сестра Андре стана най-старият човек в света през април 2022 година след гибелта на предходния притежател на купата Кейн Танака. Г-жа Танака беше на 119 години, когато умря на 19 април.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР