Най-скъпото място на света в сектора на недвижимите имоти безспорно

...
Най-скъпото място на света в сектора на недвижимите имоти безспорно
Коментари Харесай

Наем от 1200 USD на месец за паркомясто

Най-скъпото място на света в бранша на недвижимите парцели несъмнено е Хонг Конг. Не единствено жилища и офисите се продават и отдават чартърен на баснословни цени. Същото се отнася и за паркоместата. Площ от 12.5 кв.м. в първокласния комплекс Ultima се отдава чартърен против 1270 USD на месец. Това е с 25% повече в съпоставяне със същия месец на 2017 година

Подобен наем даже надвишава, въпреки и с малко, рентата на жилище в някои региони на Хонг Конг. В региона на Монг Кок в комплекса Cheung Wang гарсониера от 22 кв.м. може да се наеме против 1100 USD на месец, сочат данните на организация Centaline.

Причината за високите цени в Ultima е, че там търсенето доста надвишава предлагането. На територията на комплекса има едвам 370 паркоместа, а броят на жилищата е 527. Това значи, че едвам 70% от наемателите могат да си наемат място за паркиране на автомобила, а хората, които могат да си разрешат наем на това място разполагат със обилни средства и множеството от тях имат по два автомобила.

Комплексът към момента е в стадий на градежи в случай че някои желае да си купи паркомясто там би трябвало да даде 631 000 USD. За същата сума в Хон гКонг може да се купи жилище от 27.5 кв.м. в комплекса Lime Stardom в региона Монг Кок.

Хонг Конг продължава да държи първото място по най-скъпи наеми на паркомясто. През юни 2017 година беше платен сходен парцел против сумата 664 260 USD в комплекса Upton в западната част на Хонг Конг Сай Ин Пан.

През първото тримесечие на настоящата година са били подписани покупко-продажби за паркоместа на обща стойност 460 млн. USD, което е с 2.2% повече в съпоставяне със същия интервал на 2017-а. Броят на покупко-продажбите обаче е понижен с 12.8%, до 2113 броя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР