Най-скъпата подправка в света, шафранът, вече се отглежда и в

...
Най-скъпата подправка в света, шафранът, вече се отглежда и в
Коментари Харесай

Най-скъпата подправка в света завладя Родопите

Най-скъпата фалшификация в света, шафранът, към този момент се отглежда и в Kърджалийско. Въпреки всеобщото разбиране, че грижите за него са трудоемки, това напълно не е по този начин, твърди Нермин Исмаил от село Глухар, която към този момент трета година отглежда шафрановия минзухар и даже усилва посевите си. Причината е високото качество на това нетипично за нашите ширини цвете, оповестява 24rodopi.

Подкрепа да размени развъждането на трайни насаждения като овошки с шафран ѝ дава ръководителят на Асоциацията на производителите на шафран в България - Хасан Тахиров. Той от години приказва за това, че тук в планинските региони красивото лилаво цвете може да размени досегашната издръжка на хората тук – тютюна.  

В региони като Кърджали се работи интензивно шафранът да стане главно прехранване, още повече, че е много доходоносно. В поддръжка на това следва пътешестване на български производители отпред с Хасан Тахиров в Иран, където да се почерпи опит освен за развъждането, а и за обработването му, което би донесло още по-големи облаги.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР