Най-силната си година като приходи отчитат стоте корпоративни лидера на

...
Най-силната си година като приходи отчитат стоте корпоративни лидера на
Коментари Харесай

Гигантски скок на приходите от 37% отчитат стоте най-големи компании в България

Най-силната си година като доходи регистрират стоте корпоративни водача на България. Скокът през 2021 година е с грандиозните към 37%. Това демонстрират предварителните данни за, която медиата изготвя за 16-а поредна година. Изданието ще бъде оповестено цифрово на 28 юли, а книжният вид - ден по-късно.

Инфлацията в цените на енергоносителите и металите, която стартира предходната година и даже се форсира през тази, безусловно изстрелва оборотите на огромните компании в тези браншове. Същото е явлението и при втора група сдружения - за горива и зърнени артикули, чиито обороти мощно се подвигат към високите интернационалните котировки, както и при свързани предприятия като биорафинерии, производители на торове и олио.

Възстановяването от корона рецесията се вижда и в докладите на индустриалните предприятия. А дигитализацията води до обичайните растежи в IT бранша, както и при телекомите.

Приходите не са единственият индикатор, който скача. През 2021 година стоте най-големи сдружения съвсем утрояват сумарната си облага. Реално единствено шепа държавни и общински сдружения от превоза и минния бранш са със основни минуси. Дори безконечният губещ -. А безспорен рекордьор в българската корпоративна история е АЕЦ " Козлодуй " с годишна облага от съвсем 900 млн. лева
Реклама
Единственият прорез, в който не се виждат същите внезапни скокове, е при личния състав. Дефицитът за експерти и дигитализацията водят до скромни растежи в класацията на най-големите работодатели.

Пълната картина - кое сдружение по какъв начин тъкмо се е показало през предходната година, по какъв начин секторът е влезнал в тази и какви са упованията за бъдещето, ще стане забележима при излизането на класацията, която е първата всеобхватна фотография на корпоративните резултати на фирмите в България.
Класацията " Капитал 100 " е част от абонаментния проект на " Капитал ". Всички читатели с подобен абонамент ще имат достъп до изданието на 28 юли.Изданието ще се продава и в комерсиалната мрежа, където ще може да бъде намерено след 29 юли - в магазините Inmedio, във веригите " Фантастико ", " Билла ", OMV, Lukoil, Shell, както и в мрежата за разпространяване на " Икономедиа ". Цената на списанието е 59 лева.Класацията може да бъде закупена в книжен или в електронен формат и от. При предварителна поръчка, направена до 28 юли, ще получите подарък " Капитал 100 " за 2021 в pdf формат. Свързани публикации Най-големите компании през 2020: Нов модел и нов първенец 9 септември 2021, 11:24 Най-голямата компания в България към този момент не е " Лукойл Нефтохим ", а " Аурубис " 29 юли 2021, 06:39 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР