Най-щастливите хора са тези, които живеят във Финландия, Норвегия и

...
Най-щастливите хора са тези, които живеят във Финландия, Норвегия и
Коментари Харесай

Държавите с най-щастливи хора

Най-щастливите хора са тези, които живеят във Финландия, Норвегия и Дания. Това сочат данните от годишното изследване 2018 World Happiness Report. То обгръща 156 страни, а факторите, които са взети под внимание са: приходи на популацията, ниво на независимост, доверие на жителите, дълготрайност на живот, равнище на обществено обезпечаване и щедрост.

Съществено разбъркване в класацията регистрира Финландия. През тази година тя е преди всичко, до момента в който при миналогодишното изследване е била на пета позиция. Най-стабилната, безвредна и добре ръководена страна в света, съгласно експертите, е Суоми. Там е най-високото равнище на дълготрайност на живот, високо равнище на обществена поддръжка и най-ниското равнище на корупция.

Жителите на източноафриканските страни се оказват най-нещастните на света. Списъкът се оглавява от Бурунди, където протичат етнически чистки, политическа неустойчивост и цивилен митинги.

България се намира на №100 позиция. Северната ни съседка Румъния е на 52-ро място. Турция и Гърция са надлежно на 74-та и 79-та позиция, а на 89-то място е Македония.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР