Най-сериозното обвинение сред тези, които Калифорнийския департамент за справедлив труд

...
Най-сериозното обвинение сред тези, които Калифорнийския департамент за справедлив труд
Коментари Харесай

Семейство на самоубил се служител съди Activision Blizzard

Най-сериозното обвиняване измежду тези, които Калифорнийския департамент за обективен труд и настаняване насочи в делото си към Activision Blizzard беше, че държанието на върховен чиновник на компанията е довело до самоубийството на жена, която работи в студиото. А в този момент, този случай е обект на различен правосъден иск към компанията.

Както евентуално си спомняте, през предходната година, синдикална организация в Съединени американски щати – въпросният департамент – резултатите от свое следствие по обвинявания от чиновници на Activision Blizzard към управлението на компанията за непозволени дейности на хора от мениджмънта на компанията, тормоз на работното място и държание, нарушаващо работната нравственос. В едно от разкритията на департамента се загатваше за служителка на компанията, която се самоубива по време на фирмено празненство. Искът, импортиран в този момент от околните на умрялата разкриват ужасяващи детайлности за случая, за което описват „Уошингтън поуст“. Той упреква въпросният управител в лъжесвидетелстване при полицейското следствие към гибелта на дамата, това, че е скрил от тях, че има полова връзка с нея, както и съответно доказателство за това. Що се отнася до самата компания, в желае написа, че компанията не е предоставила предоставения от компанията преносим компютър на служителя, наличието на телефона ѝ е изтрито и не са предоставила нито телефона, нито преносимия компютър на нейния началник.

Когато през предходната година, департаментът изнесе разкритията към случая, те описаха издевателството, който е бил извършен над нея, както и това, че в чиновници на студиото си разменяли нейни неприлични фотоси по време на упоменатото празненство. То е било част от фирмено пътешестване по време, на което и въпросната служителка на Blizzard се самоубива. По това време от Activision излязоха с публично мнение по обвиняванията, които уличаваха организацията в операция на обстоятелствата и вкарване на случая в желае им без оглед на страданието на фамилията ѝ.

„Ние ще разгледаме недоволството по формалните ни юридически канали, само че от почитание към фамилията няма да вършим спомагателни коментари“, пред „Поуст“ представител на Activision Blizzard.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР