Най-рано след седмица общопрактикуващите лекари ще изписват от безплатните лекарства

...
Най-рано след седмица общопрактикуващите лекари ще изписват от безплатните лекарства
Коментари Харесай

Обявиха кога ще има безплатни лекарства за COVID

Най-рано след седмица общопрактикуващите лекари ще изписват от безплатните медикаменти за затруднения при Covid.

Това съобщи доктор Георги Миндов от сдружението на софийските общопрактикуващи лекари. Договор сред Надзорния съвет на здравната каса и Лекарския съюз към момента няма, заяви БНР. " В момента няма договаряния и подписан анекс и този анекс би трябвало да бъде оповестен в Държавен вестник. Това изисква софтуерно време. Според мен, при най-хубаво предпочитание може би до една седмица, само че сега нито софтуерните компании са известени, нито ни е приспособен софтуера " - съобщи доктор Миндов. Запитвания за безвъзмездни предписания при него е имало още тази заран.

По думите му, безплатните медикаменти са единствено за пациенти във втора фаза на Коронавирус, т.е. към този момент имат затруднения. Дори и да бъдат позволени за изписване, те не са предопределени за всеки пациент с потвърден ковид.

Според доктор Миндов, работата на Covid-зоните не облекчава персоналните лекари, тъй като и в този момент те лекуват и наблюдават пациентите си: " Да вървят те там да се преглеждат. Аз да го проследявам по-късно, аз да му давам болничен, аз да му изписвам медикаменти. Извинявайте, но за едната слушалка и аз мога тук да я направя и да му дам направление да отиде да се снима и по тази причина ли се взимат всичките тези пари по 30 000 на месец? Ами дайте ми на мен 10 000, пък аз ще работя като Covid-специалист. Няма смисъл. За какво е това? ", разяснява той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР