Най-радикалните независими продукции, взели участие и отличени на световни кинофестивали

...
Най-радикалните независими продукции, взели участие и отличени на световни кинофестивали
Коментари Харесай

12 филма, които ще гледаме на So Independent

Най-радикалните самостоятелни продукции, взели присъединяване и отличени на международни кинофестивали през 2016 година, ще имаме опцията да забележим на седмото издание на, който ще се организира от 27 октомври до 6 ноември.

Десетдневната стратегия включва 16 игрални и 6 документални кино лентата от Съединени американски щати, 2 заглавия с номинации за " Оскар "  – от Унгария и Доминиканската република, и, не на последно място, 4 български нови игрални кино лентата, един от които е нашумелият " Никой " на Андрей Андонов, плюс два блока с българско късометражно кино.

Ето нашата селекция от заглавия, които считаме да не пропуснем на идния So Independent, най-малкото поради имена като Брад Пит, Райън Гослинг, Крисчън Бейл, Джералдин Чаплин, Кристен Стюарт.

 

1. " Първият понеделник на май "



Документалният филм на Андрю Роси насочва невиждан взор зад кулисите на две от водещите нюйоркски културни събития. Лентата наблюдава основаването на най-посещаваната фешън галерия в историята на Института по костюми към музея на изкуствата Метрополитън – " Китай: Видян през лупа ", и фамозната " Мет Гала " 2015 – звездната благотворителна акция на музея. Зрителите ще имат шанса да видят от близко едни от най-известните и значими звезди на изкуството, модата, бизнеса и политиката в Америка. Участват Андрю Болтън, Джон Галиано, Жан-Пол Готие, Ана Уинтур, Риана.

 

2. " Раждането на една нация "



На фона на довоенния Юг филмът следва историята на Нат Търнър, образован плебей и просветител. Неговият финансово усложнен притежател Самюъл Търнър приема предложение да употребява проповядването на Нат да укроти непокорни плебеи. Ставайки очевидец на безбройни зверства, Нат провежда въстание с вярата да поведе хората към независимост. Продукцията е отличена на " Сънданс " тази година с Наградата на публиката и Голямата премия на журито.

 

3. " Американски мед "



Провокативният филм на Андреа Арнолд е притежател на Специалната премия на журито и на Екуменическото жури в Кан. Стар, младо момиче от проблематично семейство, бяга от вкъщи си с група продавачи, които пътуват из американските междинни щати и продават абонаменти от врата на врата. Влизайки в тази тайфа младежи, един от които е Джейк, тя бързо става част от метода им на живот – яки празненства през нощта, прекрачване на закона денем и млада обич. Участват Саша Лейн, Шая Лабъф, Райли Киоу, МакКол Ломбарди.

 

4. " Напълно непозната "



Филмът на именития Джошуа Марстън е проучване на идентичността. Когато Том чества рождения си ден в Бруклин, е сюрпризиран да види жена от далечното си минало на празненството. Тя в началото отхвърля да го познава, само че с напредването на вечерта разкрива шокираща загадка. Участват Ерин Дарк, Рейчъл Вайс, Хензел Тан.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР