Най-простото нишесте от картофи в миналото било използвано винаги във

...
Най-простото нишесте от картофи в миналото било използвано винаги във
Коментари Харесай

Ще се хванете за главата от ползите на този позабравен продукт!

Най-простото нишесте от картофи в предишното било употребявано постоянно във всяка кухня. Сега този скъп артикул е позабравен. 1) Сребро.

Красивите лъжици и вилици ги почистих доста бързо. Сега те просто блестят. Нужно е да добавите във вода единствено 2 чаени лъжици нишесте и да потопите приборите, а по-късно да ги измиете с нормалните средства.

2) Прозорци.

Вече забравих за дългото страдалчество, в което трябваше да трия стъклата, с цел да блеснат. Просто прибавете нишестето във водата, което работи като абразив. И е готово – всичко свети.

3) Чист килим.

Килимът ми вкъщи постоянно пострадва. Децата изливат сокове и плодови питиета, а в случай че залепне парче пилешка лой по време на празненство… Оказва се, че нишестето изцяло гълтам мазнината от килима. Просто поръсете петното с нишесте и то от единствено себе ще всмуква мазнината. След 10 минути може да почистите.

4) Изгаряния.

Лятото на плажа съумяваме да изгорим по няколко пъти. Самата аз бях доста сюрпризирана, че за възобновяване на кожата нишестето също оказва помощ! Необходимо е да смесите нишесте с вода, тъй че да получите каша. След това приложете сместа към засегнатите места.

5) Лесно гладене.

Преди са поръсвали с нишесте облеклата, а по-късно в процеса на гладене са употребявали специфични спрейове! Пригответе си средство за безупречно гладене. Получава се като към една чаша вода добавите 1 супена лъжица нишесте.

6) Ароматни маратонки.

Да, миризмата в обувките се отстранява съвършено с нишесте. Ако сте ходили с тях през целия ден или просто не сте имали време да ги измиете, задоволително е през нощта да ги посипите с нишесте. В рамките на няколко часа то ще поеме неприятния аромат и ще бъдат чисти на сутринта. Между другото, този способ е много подобаващ за унищожаване на миризмата от килима, когато децата са дребни и постоянно се напикават.

7 и 8) Кожени облекла и мебели.

Почистете палтото си вкъщи, без каквото и да било химическо почистване. Миналата седмица, даже и кожената тапицерия на стола почистих от мазнините. Просто поръсете петното с ​​нишесте и избършете с влажна забрадка. Запомнете, че е належащо да оставите нишестето за известно време, с цел да поеме всичко ненужно.

9 и 10) Книги и карти.

Можете да премахнете влагата от книгите, в случай че ги поставите в найлонова торбичка с нишесте и разклатите добре.

11) Успокояващо средство.

За да получите това скъпо нещо, просто смесете нишестето с обичания си парфюм. Вземете лавандула или роза, според от настроението.

12) Сух шампоан.

Да поръся главата си с нишесте, не го върша, само че козината на обичаното ми куче шетам постоянно. То извънредно се опасява да го окъпвам, по тази причина единствено сухият шампоан оказва помощ!

13) Полиране на мебели.

Дървените мебели ще върнат привлекателния си външен тип, в случай че смесите нишесте с вода в съответствие 1 към 1 и изтъркате повърхностите с тази примес.

14) Играчки.

Едва съумях да изпера белите и детските облекла, а до играчките все не можех да стигна. Но и тук нишестето ме избави. Така, както при книгите, поставете в плик играчките, поръсете ги с нишесте и разклатете. То лишава мръсотията, а плюшените приятелчета стават чисти. За да премахнете праха по-добре, може просто да минете играчките с прахосмукачка след процедурата.

15) Раздразнения.

Когато бебето е малко, ние постоянно използваме памперси и опитваме разнообразни пудри… В последна сметка, се оказа, че най-хубавата пудра, е нишестето! Използвайте го като елементарна пудра или го прибавете към водата при къпане към 1-2 супени лъжици.

16) Дезодорант.

Интересно е, че този способ също работи добре. За да се отървете от непотребното изпотяване, би трябвало да измиете подмишниците с запарка от дъбова кора от аптеката, а по-късно да ги поръсете с малко нишесте, което ще резервира кожата суха. Аз също прибавям етерични масла и употребявам дезодоранта на драго сърце!

17) Сос.

Техниките на баба ми помогнаха да се откажа от сгъстителите, в които има доста глутен. Когато върша заливка или сос, прибавям нишесте. В взаимозависимост от количеството може елементарно да трансформира гъстотата на продукта. На мен в действителност ми подхожда, че нишестето не е нездравословно.

18) Въздушен омлет.

Трябва да добавите малко нишесте още преди разтрошаване. Омлетът ще стане доста лек и шуплест.

19) Под.

Ако дъските на пода скърцат и тук ще ви помогне нишестето. На вилата имах подобен проблем и не можех да дремя умерено. Нишестето работи по този начин – запълвате с него и най-малките пукнатини, които скърцат!

20) Боя за творчество.

Безопасно и доста просто. Вземете 1-2 супени лъжици вода и два пъти повече нишесте, смесете всичко това с определения цвят, като боята наложително би трябвало да е готварска. На първо място, сместа би трябвало да се докара до кипване, изстудява се, а по-късно се прибавя боята. Следва малко фикция и умелост и нашето създание е готово.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР