Най-продаваният израелски автор Ювал Ноа Харари разкритикува правителството на Израел,

...
Най-продаваният израелски автор Ювал Ноа Харари разкритикува правителството на Израел,
Коментари Харесай

Нетаняху застрашавал основите на либералната демокрация в Израел

Най-продаваният израелски създател Ювал Ноа Харари разкритикува държавното управление на Израел, изтъквайки, че министър председателят Бенямин Нетаняху заплашва основите на демократичната народна власт в Израел, оповестява " Аарец ".

Новата книга на Харари " 21 урока за 21 век " се чака да оглави класациите за най-продавани книги в Израел, както се случи с предходните две книги на създателя.

Той е отхвърлил неотдавнашната покана от израелското консулство за събитие в Лос Анджелис.

" Не желая да бъда формален представител на израелското държавно управление, тъй като имам проблем с актуалната му политика ", акцентира Харари, допълвайки: " Работата ми като академик се основава на свободата на мисълта и свободата на изложение, до момента в който държавното управление на Нетаняху съставлява опасност за главните свободи. Той направи Израел непосредствен съдружник на Унгария на Орбан, със същия националистически и властнически мироглед. При тези условия, нямам различен избор с изключение на да вардя отдалеченост. "

Ноа Хахари акцентира в изявление за френско списание провокациите пред човечеството през сегашния век, основно екологични и софтуерни, като твърди, че те водят до разпадането на демократичните полезности и националните страни, тъй като те не са готови да се оправят с тях. Напротив, той е по-малко угрижен от рецесията с мигрантите, в която Европа се е вторачила, както от възхода на радикалния ислям.

За разлика от комунизма през 20 век, акцентира Харари, радикалният ислям няма световно въздействие, като даже в мюсюлманския свят той привличал малко малцинство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР