Най-популярният български изпълнител в Швейцария и четвърт-финалистката в „Гласът на

...
Най-популярният български изпълнител в Швейцария и четвърт-финалистката в „Гласът на
Коментари Харесай

Жан Мар посвещава новия си проект на женското здраве

Най-популярният български реализатор в Швейцария и четвърт-финалистката в „ Гласът на България “ Makaya още веднъж дружно в „ Ain`t Just a Thing “. Най-популярният български реализатор в Швейцария – Жан Маринов, с артистичен псевдоним Жан Мар, снима клипа към „ Ain`t Just a Thing “. Той още веднъж застава пред камерата с Мария Маринова – Макая. Емблематични комиксови и кино персонажи са част от героите в клипа. Джокер, Батман, Принцеса Леа, Дракула, Злодеида, Нео от „ Матрицата “ и още доста герои от холивудски блокбъстъри пресъздават празненство на младежи в „ cosplay” костюми. Всички танцуват в ритъма на песента. Там, несъмнено, са и основните настоящи лица Той и Тя – всеки е пристигнал с вяра да открие своята половинка. В облеклото им има нещо сходно като детайл, което ги сплотява. В един миг двамата се срещат, сблъскват се без да желаят тил в тил. Усещането за привличането посред им е в забавените придвижвания и недоизказаните думи. Видеото снимано от режисьора Васил Стефанов е метафора на връзките сред актуалните младежи, които живеят динамичен живот и бързо прегарят страстите във връзките си. Това носи, както прочувствени, по този начин и здравни опасности.

„ Аз съм татко на две девойки, които навлизат във възрастта, в която ще откриват страстите и влечението към момчетата. Искам да мога да ги предпазя от прочувствените и здравни опасности, които интимните връзки крият. За всеки родител, както и за мен, това е нелека задача. Замислих се, какво ли бих могъл да направя? Не съм сигурен, до каква степен мога да бъда потребен в прочувствен проект, с изключение на като любящ слушател. В здравен аспект, обаче, мога да поема отговорността и да ги предпазя. Ето за какво посветихме „ Ain`t Just a Thing “ на предварителната защита на рак на шийката на матката и опита да повишим осведомеността по отношение на значимостта на профилактичните грижи и диагностиката с акцент върху HPV. “ – споделя Жан Мар. Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, преди 4 години се прочу с песента си „ Спомени “ по стихове на Петя Дубарова („ Недосегната “). С надарената поетеса, напуснала прекомерно рано този свят, го свързва къщата – през днешния ден музей, в Бургас, издигната преди години за неговия дядо – първия й притежател. Жан се познава със сестрата на Петя – Елица, а за песента по стиха на Дубарова споделя, че тя „ сама го е избрала “. През 2015 година Жан направи музикалния си дебют у нас с песента „ Ти си в мен “, по стихове на Николай Лилиев, която завоюва ария на месец Ноември в класацията 7-11.

В Швейцария, Жан стана известен с песента си Love is, която към този момент 4 година продължава да се върти по локалните радиостанции, което прави Жан Мар най-популярният български реализатор в страната. В „ Ain`t Just a Thing “ Жан Мар още веднъж работи по аранжимента с Ташо Колев и Краси Тодоров, в чието студио е сбъднат и записа. По думите на Жан Мар има голям брой здравословни положения, които нормално засягат дамите и изключително младите, заради характерни за пола фактори и световни трендове, които ги вършат високорискова група. Колкото по-малко се приказва за тези проблеми, толкоз по-малко хора ще знаят за тях - което води до закъснение на диагностиката, лекуването и възобновяване. Заедно с премиерата на „ Ain`t Just a Thing “ Жан Мар и екипа му предизвикват акция в обществените мрежи ориентирана към дами на възраст 18-25, като най-рисковата група при заразяване с HPV. Посланието е: „ Никога не знаеш какво е възнамерявал Животът за теб. Бъди подготвен! Вашето здраве оказва въздействие върху качеството ви на живот, вашите проекти и бъдещето ви. Можете да бъдете предпазени! “

Проектът се реализира в партньорство с Gynpoint AG (Швейцария) и доктор Алина Стайков, Medica и MSD, Швейцария. Морална поддръжка акцията получава и от МЕРК, България, SAT Health, както и Digital Health Cluster. Премиерата на клипа към „ Ain`t Just a Thing “ е планувана за месец юли в You Tube канала на Жан Мар.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР