Най-популярни са навигацията, стриймингът и виртуалните помощници85% от американците постоянно

...
Най-популярни са навигацията, стриймингът и виртуалните помощници85% от американците постоянно
Коментари Харесай

Gallup измери употребата на изкуствен интелект

Най-популярни са навигацията, стриймингът и виртуалните помощници

85% от американците непрекъснато употребяват технологии с изкуствен интелект, като най-популярни са приложенията за навигация, откри изследване на Gallup

Изкуственият разсъдък към този момент е на всички места, под една или друга форма, удостоверява проучване на Gallup измежду американските консуматори на технологии.

Данните сочат, че 85% от американците употребяват най-малко едно от шест вида решения с изкуствен интелект (ИИ) – приложения за навигация, стрийминг услуги (музика и видео), цифрови лични помощници в смарт телефоните, приложения за споделено пътешестване (Uber, Lyft и др.), домашни лични помощници, интелигентна битова техника.

Искуственият разсъдък от дълго време е част от живота на хората, демонстрира статистиката от изследването. Най-популярни, с огромна преднина по отношение на останалите, са приложенията за навигация (84%) и стрийминг услугите (72%), а след тях са цифровите помощници за смарт телефони (47%) и споделеното пътешестване (32%).

Шестте най-популярни приложения на технологиите с изкуствен интелект (източник: Gallup)

Прави усещане, че съвсем идентичен % мъже и дами се възползват от приложенията с изкуствен интелект – да вземем за пример 83% от мъжете и 85% от дамите употребяват навигация, а по 32% от двата пола прибягват до споделено пътешестване.

По-голям % (75%) дами, в сравнение с мъже (68%), се забавляват със стрийминг приложения за музика и видео. Освен това максимален % консуматори на изкуствен интелект има във  възрастовия диапазон от 18 до 35 години – 94% и 93% надлежно за мъжете и дамите в категорията навигация, да вземем за пример.

Очаквано, следи се забележителна разлика в потреблението на изкуствен интелект, според от образованието. При висшистите този индикатор доближава 94% за навигацията, 82% за стрийминг услугите и 51% за споделеното пътешестване, до момента в който при хората с по-ниско обучение индикаторът е надлежно 79%, 67% и 23%.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР