Най-обсъжданата тема в Созопол днес несъмнено е опитът за измама

...
Най-обсъжданата тема в Созопол днес несъмнено е опитът за измама
Коментари Харесай

Куриоз! Няма да повярвате какво изплува около изнудването с голи снимки в Созопол

Най-обсъжданата тематика в Созопол през днешния ден безспорно е опитът за машинация след пратени голи фотоси във Facebook. Крайно необикновеният случай с изнудване през подправен профил във Facebook, обаче може да се окаже доста по-заплетен, в сравнение с някой е предполагал, написа "Флагман ".

Според писмо от неизвестен адресант жертвата и „ изнудвачът” са най-хубави другари от деца и всичко е било „ на майтап”, който обаче е ескалирал до непредвидими последици.

Мъжът, който пожела да остане неизвестен. Той изясни, че Георги, който се представял за красиво момиче във Facebook и се сприятелил с 38-годишния созополчанин, с цел да му изиска фотоси на члена, бил най-хубав другар с жертвата си. Двамата се познавали от най-малко 25 години, били на процедура израснали дружно и всеки ден си пиели кафето.

„ Информацията досега е погрешна. Това не е опит за изнудване, а просто подбив. Аз не мога да допускам, че се е стигнало до намесата на полицията. Това, което ми известно, е, че Георги, представяйки се за момиче в мрежата, е изискал от приятеля си след изпратените нецензурни фотоси да остави торба с 3000 лева измежду нощ в Созопол.

Идеята е била оставяйки парите, Георги да се появи от ъгъла, двамата да се срещнат и най-сетне шегата да бъде разкрита, само че обстановката е ескалирала грубо при намесата на полицията”, изясни индивидът.

Тази версия частично се удостоверява и с това, което Георги е споделил пред служителите на реда в нощта на ареста. В неговите показания обаче написа, че щял „... да вземе парите и след това да му ги върне”, което доста усложнява обстановката.

Става ясно още, че запознанството на жертвата с подправения профил се осъществило преди към 2 седмици. Не е известно по какъв начин Георги е съумял да прикрие толкоз дълго време от приятеля си, че му готви сходна сериозна смешка, само че фактът е, че наподобява жертвата съществено се е уплашил и макар срама, се е обадил на полицията. Останалото е история.

За жал обаче това не е нейният край. Излязлата отвън надзор обстановка може да изиграе неприятна смешка на Георги, който е направил цялостни признания за осъщественото. Въпреки че всичко е било „ на майтап”, казусът е регистриран като „ опит за измама” и въпреки приятелят му да не смята за належащо да се стига до правосъден развой, подобен евентуално ще има.

За случая е известена Районната прокуратура в Бургас, а това значи, че извършителя-майтапчия напълно скоро може да се снабди и с обвиняване.

Разследването по случая ще продължи. Майтапчията може да бъде упрекнат за „ недовършен опит за машинация заради непредвидими от причинителя обстоятелства”, само че това ще стане на по-късен стадий – чак откакто приключат всички процедури – разпити, разбор на конфискуваните компютър, преносим компютър и телефон и когато цялостната картина около действието се обясни, разкриха от РП-Бургас.

При всички случаи обаче това е едно от най-куриозните „ престъпления”, с които служителите на реда от РУ-Созопол в миналото са се сблъсквали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР