Най-новото попълнение в семейството на Aston Martin- V12 Vantage Roadster,

...
Най-новото попълнение в семейството на Aston Martin- V12 Vantage Roadster,
Коментари Харесай

Aston Martin обеща само 249 екземпляра на V12 Vantage Roadster

Най-новото попълнение в фамилията на Aston Martin- V12 Vantage Roadster, ще бъде създадено в лимитирана серия от единствено 249 екземпляра, като първите доставки се чака да бъдат осъществени през последното тримесечие на тази година.

С към този момент разпродадено произвеждане, V12 Vantage Roadster комбинира в едно най-хубавото, което може да предложи марката от света на мощното задвижване и шофирането под намерено небе.

V12 Vantage Roadster е оборудван с 5.2-литра Twin Turbo мотор с оптималната мощ от 700 конски сили и оптимален въртящ миг от 753 Нм, трансформирайки версията в най-мощната в историята на модела. Автомобилът, който е оборудван и с 8-степенна ZF роботизирана предавателна кутия, дава обещание оптималната скорост на придвижване от 320 км/ч, като първите 96 от тях могат да бъдат достигнати при старт от място за 3.5 секунди.



За да подсигурява съответни на оптималната мощ спирачни параметри, от Aston Martin са оборудвали V12 Vantage Roadster с CCB (карбон-керамични) дискове, като предните са с размери 410 мм на 38 мм, а задните са 360 мм на 32 мм. Освен по-добри спирачни качества, тази композиция способства и за намаляването на общото тегло с 23 кг в съпоставяне със железен вид.

Допълнително намаляване от 7.2 кг в общото тегло на автомобила е реализирано посредством консолидираното на нова спортна изпускателна система, за изработката на която е употребена стомана с дебелина от едвам 1 мм.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР