Най-новото попълнение към флотата на Carnival, най-големият круизен оператор, е

...
Коментари Харесай

Круизната индустрия се опитва да изплува отново

Най-новото попълнение към флотата на Carnival, най-големият круизен оператор, е " Марди Гра ". Тази океанска детска площадка за 5300 пасажери идва в комплект с шест разнообразни зони, включващи " Френски квартал ", дузина заведения за хранене и увеселително влакче. Би трябвало да дойде в базата си във Флорида при започване на юни. Това е с една година забавяне - само че евентуално навръх време за възкръсване на промишлеността, която беше ударена по-силно от всяка друга от пандемията.

Почивките на транспортен съд дадоха ранен знак за вредите, които ковид-19 ще нанесе върху интернационалните пътувания. Снимки на арестувани пасажери на борда на круизни кораби изпратиха предизвестие за локдауна на сушата. Повечето специалисти, считат че интернационалният туризъм няма да се възвърне напълно до края на 2023 година И все пак, круизните кораби може да потеглят още веднъж преди този период. " Къде другаде можеш да си легнеш вечерта и да се събуждаш всяка заран на друго, ново и вълнуващо място? ", пита Арнолд Доналд, шефът на Carnival.
Малка и сполучлива ниша
Почивка в морето е дребна ниша за световната туристическа промишленост. От към 800 млн. задгранични туристи през 2019 година, единствено към 30 млн. се изкачиха по преносимото мостче. Въпреки това, броят се усилваше бързо, добавяйки 10 млн. морски туристи за едно десетилетие. И преди пандемията да удави бизнеса, той беше рентабилен. Трите компании, които транспортират три четвърти от всички пасажери - Carnival, Royal Caribbean и Norwegian Cruise Line, имат обща оперативна облага от 6.6 милиарда $ при доходи 38 млрд.през 2019 година

С флоти, които са били най-вече в пристанищата през последната една година, круизните оператори горят пари. Само няколко от 270-те огромни круизни кораба в света са в морето с пасажери. За шанс на Доналд, вложителите споделят убеждението му, че промишлеността ще се върне назад с цялостна пара. Carnival нямаше огромен проблем с набирането на 24 милиарда $ дълг и личен капитал през последните 12 месеца, неговите съперници също се оправиха сполучливо на финансовите пазари.

Сега търсенето се завръща. Резервациите на Carnival за 2022 година са още веднъж в по-горната част на историческите трендове, твърди шефът на компанията. Индустрията продължава да усилва дълготрайния си потенциал. Над 100 плавателни съда са поръчани за произвеждане и нито една поръчка не е била анулирана по време на пандемията. Може би най-силният попътен вятър идва от бързо изменящите се правила за интернационалните пътувания, изключително в Съединени американски щати. Половината от всички морски туристи са северноамериканци, двойно повече от европейците, идната най-голяма група, Китай и други бързо-развиващи се пазари към този момент остават надалеч обратно. От пандемията насам на нито един транспортен съд не е било позволено да отплава от американско пристанище.

Доналд се надява, че това скоро ще се промени. Големите круизни компании се пробват да трансформират нещата, като лобират държавните управления да разрешават на пасажери с негативен тест за ковид-19 да се качат на борда. Това прави скорошните старания на законодателите във Флорида, да забранят на компании да изискват паспорти за сложени ваксини малко безполезни. " Слънчевият щат " е дом освен на " Марди Гра ", само че също и на най-големите пристанища в Съединени американски щати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР