Най-новото назначение във Ф1 отбора на Ферари – това на

...
Най-новото назначение във Ф1 отбора на Ферари – това на
Коментари Харесай

Ферари нарушили споразумение с назначението на Мекис, гневи се Макларън

Най-новото предопределение във Ф1 тима на Ферари – това на Лоран Мекис – стартира да буди възмущение у конкурентните тимове на стартовата решетка. Първият подобен е Макларън, а повода – предходната работа на Мекис като шеф по сигурността на ФИА и заместник-състезателен шеф. Като подобен Мекис наблюдава от близко основаването и внедряването на новия детайл във Ф1 болидите – така наречен " ореол ". Макларън не са удовлетворени от хода на Скудерия и считат, че тимът е нарушил неписано предписание.
Мекис ще встъпи в новата си служба след шест месеца, както е по правилника на ФИА – на 20 септември. Тогава той ще стартира тясна работа с техническия шеф Матиа Биното.

McLaren accuses the FIA and Ferrari of breaking an agreement over the Italian #F1 team's signing of Laurent Mekies:https://t.co/hVnWZgUkbc
— Autosport (@autosport) March 15, 2018
Напускането на Мекис бе предшествано от това на някогашния механически началник на ФИА Марсин Будковски преди по-малко от шест месеца, който се причисли към Рено. Заради разразилата се дискусия сред тимовете тогава от Рено отложиха встъпването на Будковски в служба до април 2018 година. Заради въпросния случай на специфична среща тимовете във Формула 1 взеха решението минималният период на чиновник на ФИА да стартира работа в някой отбор да нарасне на 12 месеца. Фактът, че Скудерия толкоз скоро нарушават съглашението, разгневява Макларън.

" Изобщо не сме щастливи, че ФИА губят още един основен чиновник в посока спортен тим. Особено откакто всички тимове се споразумяхме на последната среща на Стратегическата група, че чиновници на ФИА ще встъпват в служба 12 месеца след напускането си. Ферари работят срещу едно джентълменско съглашение и ФИА не прави нищо, с цел да ги спре ", отсече спортният шеф на Макларън Ерик Булие.

Към момента различен тим не е коментирал пубично новината за Мекис, а Ферари отхвърлиха да отговорят на Булие.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР