Най-новият проект на тунинг ателието Brabus е високопроходимият автомобил Crawler,

...
Най-новият проект на тунинг ателието Brabus е високопроходимият автомобил Crawler,
Коментари Харесай

900 коня и половин метър просвет: Brabus построи уникален всъдеход за пясък

Най-новият план на тунинг ателието Brabus е високопроходимият автомобил Crawler, който въпреки и да прилича G-класата на Mercedes, двете коли имат единствено обща оптика. Всички останали съставни елементи и възли са подложени на сериозна проверка, а доста от тях са построени от нулата.
`900

Crawler се задвижва от битурбо мотор Brabus Rocket 900, планиран въз основата на мотора AMG V8. Обемът му е повишен до 4.4 литра, а мощността му е 900 конски сили. Заявеното време за ускоряване от място до 100 км/ч е единствено 3.4 секунди.
`900

Особеността на Crawler е, че това е първият автомобил Brabus, издигнат върху шаси по личен дизайн, с истински пружини и амортисьори. Базира се на стоманена пространствена рама, без значение окачване на алуминиеви щанги начело, Цял мост откъм гърба, а просветът доближава 530 милиметра (при елементарна G-Klasse е 205 милиметра).
`900

Двигателят, както към този момент споменахме също е много форсиран. Обемът е повишен от четири на 4.4 литра и са конфигурирани по-ефективни компресори. В резултат на това мощността на мотора е 900 конски сили, а оптималният въртящ миг - 1 050 Нм.
`900

Моторът работи в тандем с деветстепенна автоматизирана скоростна кутия, а задвижването е на всички колела. Максималната скорост на Crawler е лимитирана до 160 километра в час от съображения за сигурност. Всъдеходът е планиран особено за каране по пясък.
`900

По-конкретно колата е предопределена за пресечени местности в дюни, За задачата всъдеходът е заздравен с алуминиеви и кевларени панели и е " обут " с гуми Maxxis Razr MT. Корпусът е направен от въглеродни нишки, тъй че Crawler е с половин звук по-лек от Mercedes-AMG G 63.
`900

Колата няма порти и прозорци, а в кабината има два чифта седалки с четири точкови колани, както и панел, който е мигрирал от общоприетата G-Klasse. Друг 12-инчов екран е ситуиран пред предния пасажер, а автомобилът разполага и с специфична GPS навигация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР