Най-новият петзвезден хотелски комплекс в Неврокопския край - Uva Nestum

...
Най-новият петзвезден хотелски комплекс в Неврокопския край - Uva Nestum
Коментари Харесай

За празника на гр. Гоце Делчев Uva Nestum Wine & SPA подреди изложбата Докосване

Най-новият петзвезден хотелски комплекс в Неврокопския край - Uva Nestum Wine & SPA, събра ценители и другари на актуалното българско художествено изкуство. Причината е откритата галерия на картини на едни от най-големите модерни български художници. „ Докосване “ събира под един покрив произведения на акад. Светлин Русев, Дарина Христова, проф. Десислава Минчева, Захари Каменов, Милко Божков, Росен Кръстев и Стоян Цанев. Куратор на изложбата е Иво Масларски.

Поводът за изложбата „ Докосване “ е 105 години от Освобождението на Неврокопския край и празниците на град Гоце Делчев. Картините гостуват в Гоце Делчев и могат да се видят гратис в Uva Nestum Wine & SPA от всички поданици и посетители на града от 20 октомври до 20 ноември 2017 година, макар че по-голямата част от картините бяха изкупени още през първия ден на изложбата.

В изложбата „ Докосване “ майсторите на четката излагат с изключение на свои картини, които са въодушевени от хубостите и историята на Неврокопския край, и свои художествени произведения на други тематики.Всички създатели на платната участваха на откриването на изложбата, а акад. Светлин Русев произнесе тържественослово по време на формалното събитие и поздрави гоцеделчевци за празника им. На откриването участваха още представители на локалната власт и района, видни общественици от Гоце Делчев, предприемачи, хора на изкуството от Неврокопския край.

„ Гоцеделчевци постоянно сме имали отношение към културата, към изкуството и за мен е чест да подаря за празника на града на своите съграждани опцията да се допрян до картини на едни от най-хубавите модерни български художници, събрани на едно място “, споделипри откриването на изложбата Иван Биларев, притежател на Uva Nestum Wine & SPA и подстрекател на концепцията за изложбата.

Uva Nestum Wine & SPA бе открит публично през юни 2016 година и за 1 година сепревърна както в привлекателен център на района за винен, спа и кулинарен туризъм, по този начин и във фактор в културния живот на Гоце Делчев и района посредством голям брой начинания в поддръжка на обичайното и модерно изкуство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР