Най-новият модел Бьозендорфер“ пристига в зала България“ заедно с пианистката

...
Най-новият модел Бьозендорфер“ пристига в зала България“ заедно с пианистката
Коментари Харесай

Нов роял Бьозендорфер пристига в зала България за концерта на Дора Делийска

Най-новият модел „ Бьозендорфер “ идва в зала „ България “ дружно с пианистката Дора Делийска за концерт, отдаден на празника на Унгария.

Младата българка, която гради кариерата си в Европа, ще бъде солист на Софийската филхармония на 20 октомври.

Инструментът, на който тя ще свири (280 Vienna Concert) съчетава брилянтна нова механика и „ пеещия “ тон, с който тези рояли са известни. 

От 8 години Дора Делийска е внушителен реализатор на пианата „ Бьозендорфер “.

„ Впечатлена съм от модерния метод на развиване на инструмента, който отразява настоящите трендове в клавирното изкуство. В същото време Бьозендорфер постоянно е въплъщение на виенската традиция за тоноизвличане и музициране. За мен е чест, че компанията ще достави този инструмент особено за концерта в София. “

През последните години Дора Делийска се утвърди като един от водещите и най-интересни клавирни реализатори. Световната рецензия прави оценка високо нейните концертни изяви, аудио и видео записи. С обширния си репертоар от Бах до Капустин, с нетрадиционните си хрумвания и планове, Дора Делийска не стопира да търси нови способи да придаде нова вероятност на клавирната музика. Живее във Виена и има постоянни концертни изяви там – в Музикферайн и Концертхаус, в концертните зали „ Ямаха ” и „ Бьозендорфер ”. През 2010 година дебютира в Южна Америка с Моцартовия концерт № 20, KV 466, който извършва с „ Оркеста каузи сиудад де лос рейес “ в Лима, Перу. Много сполучлив дебют прави и в Азия през 2012 година Често свири на Музикалния фестивал „ Бьозендорфер ” в Банкок, Тайланд, и е член на фестивалното жури там, а през 2015 очарова и публиката в Катар. Голямото ѝ концертно турне в Китай през 2017 година е съпроводено от майсторски класове. Впечатляващи са нейните изяви като солист и камерен музикант в доста страни на Европа: Австрия, Холандия, Белгия, Швейцария, Словакия, Хърватия, Словения, Италия, България и други

На концерта в зала „ България “ Дора Делийска ще показа Унгарска фикция за пиано и оркестър от Ференц Лист под диригентството на Габор Холерунг. Ще прозвучат още „ Танци от Галанта “ на Золтан Кодай и Концерт за оркестър от Бела Барток.

Билети на цени от 12 до 25 лева Могат да се намерят на касата на зала „ България “, eventim,bg, epay,bg и ticketsbg.com.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР