Най-новият локомотив на БДЖ, който е 11 поред от договора

...
Най-новият локомотив на БДЖ, който е 11 поред от договора
Коментари Харесай

Локомотивите, именувани на Асеневци, тръгнаха по релсите на БДЖ

Най-новият локомотив на БДЖ , който е 11 подред от контракта за доставка на 15 нови локомотива Смартрон, дойде предварително преди няколко дни в България и към този момент направи няколко пътувания. Той е първият, който ще носи името на двама владетели - Царете Петър IV и Иван Асен I от династията Асеневци - създатели на Втората българска страна.

Всеки един от новите локомотиви разполага със характерен QR код , при сканирането на който посредством мобилно устройство се появява информация за историята на владетеля, на който е наречен локомотива. Друга забавна детайлност е, че на челото на всеки Смартрон е изобразена по една писмен знак от глаголицата, което е самобитен метод за разпространение и предпазване на българските полезности и богата история.
 Локомотиви с имена на български царе потеглят по релсите
Локомотиви с имена на български царе потеглят по релсите

БДЖ към този момент разполага с 10 Смартрона

Останалите четири локомотива от осъществената поръчка ще бъдат разполагаем на БДЖ до края на годината. Благодарение на доставката на нови локомотиви и осъществяването на ремонтната стратегия, сдружението към този момент разполага с нужния запас за осъществяване на Графика за придвижване на влаковете, откакто е преодолян систематичния дефицит на локомотиви.
 Снимка 533923
Източник:

Локомотивите Смартрон, с които БДЖ към този момент разполага, се движат в съставите на влакове по направленията София-Бургас-София, София-Варна-София, София-Свиленград-София и София-Кулата-София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР