Най-новият хипермаркет на Kaufland България, който беше открит през септември

...
Най-новият хипермаркет на Kaufland България, който беше открит през септември
Коментари Харесай

Зеленият хипермаркет – Kaufland-Горубляне с поредна награда за устойчивост

Най-новият хипермаркет на Kaufland България, който беше открит през септември месец в столичния квартал Горубляне, получи поредна премия за своята резистентност.

След като беше разгласен за победител в категория „ Зелени здания “ в влиятелния конкурс „ Сграда на годината “, зеленият магазин на водача в ритейла беше отличен и в категория „ Околна среда “ на премиите „ Социално виновен стратегически мениджмънт “ на Министерството на труда и обществената политика. Те се връчват за втора поредна година и имат за цел да разпространяват положителните образци в корпоративната обществена отговорност и да насърчат повече компании да се ангажират със обществени дела, които покачват качеството на живот и подкрепят общественото, икономическо и екологично стабилно развиване на обществото.

Зеленият хипермаркет Kaufland-Горубляне получи първото си отличие още при откриването на обекта от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Заради вложенията на компанията в зелени и устойчиви политики, Kaufland беше почетен със специфичната грамота за стабилно развиване.

„ От първата копка до първия клиент, нашият най-нов магазин пресъздава в целокупност политиката за резистентност, която Kaufland България осъществя през последните години. В него са имплементирани необятна гама от нововъведения, ориентирани към понижаване на въглеродния отпечатък, повишение на енергийната успеваемост и понижаване на пластмасата за еднократна приложимост “, означи при приемане на премията управител „ Корпоративни връзки и CSR “ в Kaufland България – Кремена Георгиева.

Магазинът в Горубляне е първият „ зелен “ хипермаркет на веригата, построен напълно съгласно най-актуалните стандарти за екологично и енергийно дейно строителство. Оборудван е с редица щадящи околната среда системи. Обектът се зарежда със 100% „ зелена “ сила, а цялото осветяване е LED основано. Хипермаркетът има новаторска климатична система, която се зарежда с остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства и не употребява фосилни горива. Хладилната апаратура на обекта се зарежда с нискоемисионен хладилен сътрудник. Всички витрини са затворени с малки врати – мярка, която в допълнение понижава въглеродните излъчвания със 180 т CO2 годишно. На покрива му следва да бъде ситуирана фотоволтаична апаратура, която ще покрива почти 20% от личните годишни потребности на хипермаркета. В допълнение на това, повече от 6 000 м² от площта на парцела, върху който е издигнат Kaufland Горубляне, са превърнати в парк. В него са засадени разнообразни типове дървета и шубраци, като изборът им е съгласуван с тяхната дарба да всмукват по-големи количества въглероден диоксид. Това решение въздейства директно върху редукция на топлинните острови на града и понижава въздействието на автомобилния трафик по бул. „ Самоковско шосе “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР