Най-новият филм на режисьора Ивайло Пенчев ще бъде представен на

...
Най-новият филм на режисьора Ивайло Пенчев ще бъде представен на
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев: Киното не е евтино, за да стане хубав филм трябват пари

Най-новият филм на режисьора Ивайло Пенчев ще бъде показан на 25-тото издание на „ София Филм Фест “ на 12-ти март в кино „ Люмиер “. Миналата година лентата беше показана на фестивала на българското игрално кино „ Златната роза “ и на интернационалния кино фестивал „ Любовта е полуда ” във Варна.
„ Бях извънредно разчувствуван, за такова посрещане можех единствено да бленувам. Това бяха незабравими мигове. Публиката не спря да ръкопляска, не си потегли след финалните надписи, а останаха в залата да пляскат. Не съм очаквал, отлично се одобри от публиката и то от непознати хора, които харесват българско кино и знаят по какъв начин да се забавляват ", споделя режисьорът за първите реакции на публиката.
 Какво да гледате през днешния ден от София Филм Фест Какво да гледате през днешния ден от София Филм Фест
Ето какво може да гледате през днешния ден ДОМ НА КИНОТО | 18:00 ч. | БИЛЕТИ ще откриете тук „ Животът като смъртоносна болест, излъчена по...

„ Този филм слага доста съществени въпроси – за другарството, за фамилията, за отчуждението, за страха и за любовта естествено. Все значими въпроси, на които феновете съгласно мен намират отговори. Като за последно може да е всичко, можеш да скочиш от моста и това да е край на живота ти, само че можеш и да потърсиш любовта, щастието, да намериш другари, и да продължиш да живееш. Неслучайно заглавието е с многоточие, с цел да намериш въпросите и отговорите на тези въпроси.
Филмът споделя история за 70-годишен, богат и прочут публицист, който предлага помощ на младо, 23-годишно момиче, изпаднало в неволя по ексцентричен метод - като й предлага да се оженят.

„ По-възрастният мъж е Васил Банов - дъртак, отегчен от живота, тъй като е изгубил всичките си другари и не вижда смисъл повече да живее, среща младо момиче, което също има своите проблеми, той взема решение да й помогне и намира метод. Всички герои попадат в необикновено комедийни обстановки, само че бих споделил, че те са комедийни единствено за феновете, за персонажите са доста съществени проблеми ", добавя Пенчев.
 10 международни режисьори и техни филми в специфичната графа 10 на 25-ия София Филм Фест 10 международни режисьори и техни филми в специфичната графа " 10 " на 25-ия София Филм Фест
По случай юбилея на фестивала имаме удоволствието да представим с филм 10 изключителни режисьори. Някои от творбите са цифрово възста...
Комедията събира на едно място някои от най-големите ни артисти, измежду които Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Герасимов – Геро, Яна Маринова, Станимир Гъмов и доста други. Номинираната за „ Златен глобус “ Мария Бакалова е в основната женска роля, партнирайки си в Васил Банов.


„ Мария се оправя ослепително. Изключително амбициозна, само че и доста готова. Аз съм доста благополучен, че тя съумя да пробие на подобен висок подиум. Сега чакаме да бъде и с номинация за „ Оскар “. Щастлив съм, че й дадох опция да отиде на финалния кастинг за „ Борат 2 “, тъй като той беше по-време на нашия кастинг.
Нито знаех кой е филмът, нито кой е режисьорът, тъй като това е цялостна загадка, само че си споделих: „ Не мога да отрежа крилата на един младеж, в случай че той има шанса и опцията да вземе такава роля и да отиде да работи в Холивуд. “ Единственото, което направих е, че приказвах с нейния управител, който да ми удостовери, че след 3 дни тя ще бъде още веднъж на фотоси. Пуснах я и тя се върна в точния момент, тъй като е правилен човек. Каза ми „ в случай че ти не ме пуснеш, аз няма да отида “, а доста други биха, все пак “, признава Ивайло.

 10 международни режисьори и техни филми в специфичната графа „ 10 “ на 25-ия София Филм Фест 10 международни режисьори и техни филми в специфичната графа „ 10 “ на 25-ия София Филм Фест
Първата част от „ СФФ 10 “ включва произведения на Уонг Кар-вай, Ким Ки-дук, Аки Каурисмаки, Корнел Мундруцо и Павел Павликовски Е...
Режисьорът Ивайло Пенчев е със смесени усеща по отношение на новите промени в Закона за филмовата промишленост, признати на второ четене в края на месец февруари.
„ Пари за българско кино би трябвало да се отделят, това което се отделя сега е доста малко. Има ужасно доста млади сътрудници, които желаят и би трябвало да снимат, тъй като това е пътят, по които би трябвало да се развиват. Едно е да се вършат 5 кино лентата годишно, друго е 15-20. Ако желаеме нашето кино да се развива и да имаме хубави филми, би трябвало да се снима повече, т.е. би трябвало да се отделят повече пари.
Киното не е на ниска цена, с цел да стане прекрасен филм би трябвало да се вложат пари.  Но аз мисля, че когато страната отпуска пари за кино, всеки създател, който се възползва от тази опция, би трябвало да има отношение и към фена, тъй като той е този, който заплаща налозите, от които получаваме финансиране. Не можем да вършим кино, което да си го гледаме единствено със фамилиите, би трябвало отношение към фена. Един сътрудник споделяше: „ аз не обичам фена, само че го почитам “, тъй като ние въпреки всичко вършим филмите за фена, не са себе си “, безапелационен е Пенчев.
Кои са обичаните филми на режисьора и кой е новият план, по който работи, вижте в изявлението.

 Показват Като за последно на София Филм Фест Показват " Като за последно " на София Филм Фест
Новата българска комедия " Като за последно " на режисьора Ивайло Пенчев ( " Летовници ", " Корави старчета " ), която завоюва премията на пуб...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР