Най-новата продукция на Държавна опера - Стара Загора - Палячи,

...
Най-новата продукция на Държавна опера - Стара Загора - Палячи,
Коментари Харесай

За първи път в Пловдив: Операта влиза под купола на цирка

Най-новата продукция на Държавна опера - Стара Загора - " Палячи ", взаимно с Академичен цирк „ Балкански “, ще бъде показана за първи път в Пловдив на 22 октомври от 19 часа. Шоуто ще е в шапитото на цирка на Асеновградско шосе до зала „ Колодрума “.

С този театър ще бъде почетен огромният български тенор Калуди Калудов, който е почнал своя 40-годишен креативен път от Пловдив. Идеята за Опера в цирка е на световнопризнатия артист, прегърната възторжено и осъществена от режисьора и шеф на Старозагорската опера Огнян Драганов. Изборът на заглавието е без съмнение - операта „ Палячи “ на Леонкавало, която е единствената опера със сюжет по автентичен случай, разказващ за живота и персоналната драма на актьора. В новата режисура пътуващата натрупа е циркова и действието се развива на манежа измежду естествения фон на арената на цирк „ Балкански “.

Спектакълът ще дирижира основният диригент на старозагорската опера Ивайло Кринчев.

Зрителите могат да чакат една невероятна и мощно въздействаща класическа режисура с присъединяване на звездни солисти, хора и оркестъра на Държавна опера -Стара Загора. В ролята на Канио на 22 октомври ще бъде Калуди Калудов. В ролята на Неда ще се показа Анна Дитри. Ролите на шефа на цирка и Тонио ще си поделят Александър Крунев и Нико Исаков. Валери Турманов феновете ще видят в ролята на Силвио, а Ивайло Йовчев - в ролята на Бепо.

Под шапитото ще бъде показана и атрактивна циркова стратегия в осъществяване на актьори от цирк „ Балкански “. Номерата са точно подбрани от креативния екип, с цел да се впишат разумно в музикалната драматургия и да подсилят колорита на реалистичната артистична атмосфера. Изключително вълнуващо и въздействащо е новото лазерно шоу на Цирк „ Балкански “ на фона на музиката на интермецото.

След гостуването в Пловдив на 22 октомври спектакълът на операта „ Палячи “ ще бъде показан и в София на 19 и 20 ноември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР