Най-новата емблема с лъвската глава на Peugeot съдържа много повече

...
Най-новата емблема с лъвската глава на Peugeot съдържа много повече
Коментари Харесай

Новата емблема на Peugeot крие високотехнологични тайни - видео

Най-новата емблема с лъвската глава на Peugeot съдържа доста повече технологии, в сравнение с може да се види. Освен проявлението на новия модел Peugeot 308 предходната година мина и дебютът на нова емблема на Peugeot. Тя бе актуализирана във формата на щит и инсталирана на решетката на 308, към този момент с лъвска глава за разлика от множеството други предходни на Peugeot от 1850 година насам, които демонстрират цялото тяло на лъва. Това обаче не е единствената разлика сред остарялото и новото.

Докато в предишното автомобилните емблеми нормално са били направени от метал и гланц, и са съществували единствено за идентифициране на автомобила, най-новата версия на емблемата на Peugeot е освен направена от някои много напреднали материали, само че също по този начин крие радарната конфигурация за някои от функционалности за подкрепяне на лидера на автомобила.



И двете версии Allure и GT на 308 разполагат с редица функционалности за подкрепяне на лидера, като адаптивен круиз надзор с функционалност Stop & Go, автоматизирано спешно прекъсване и опция за полуавтоматична промяна на лентата. Освен аспекта на сигурността на автоматизираното спешно прекъсване, адаптивният круз надзор оказва помощ да се смъкна част от напрежението на водачите, изключително на автомагистралата. Всички тези системи разчитат на помоща на радар, с цел да работят.

Вместо да слагат радарната решетка в грозна, мощно забележима черна кутия, както са създали редица други производители, инженерите на Peugeot взеха решение да скрият радара зад новата значка на решетката. За да се направи това, е била нужна ненадейно комплицирана дизайнерска работа, с цел да не се пречи на радарните талази.

Трябвало е да се вземат поради две ограничавания. Първото е, че дебелината на повърхността на значката би трябвало да остане непрекъсната. Второто е, че емблемата не би трябвало да съдържа никакви железни частици. След много опити и неточности е реализирано инженерно и индустриално решение, което ще разреши на новата значка да прави това, което би трябвало.

Първо, благодарение на инжектиран поликарбонат се прави равен челен панел с идентична дебелина. Задният панел е основан от индий, относително рядка сплав, която не пречи на радарните талази и придобива бляскав, сходен на хром тип. След това главата на лъва се изстъргва с лазер в повърхността на значката, като се прорязва поликарбонатният пласт. Нанася се черен лак и щитът се слага на панел за закрепване, преди да бъде закачен към решетката.

Peugeot споделя, че това е първият път, когато компанията употребява този тип техника в индустриалния си развой и това просто демонстрира по какъв начин има доста повече мисъл и мозъчна мощ зад всеки дребен подробност на съвременен автомобил, в сравнение с може да се допусна и види.

p.s. Единствената забележка, която може да бъде направена, е за какво лъвът не гледа право напред по царски, а леко срамежливо встрани...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР