Най-новата анимация на студио Пиксар и Disney Баз Светлинна година,

...
Най-новата анимация на студио Пиксар и Disney Баз Светлинна година,
Коментари Харесай

Нова анимация на Disney бе забранена в 14 страни

Най-новата анимация на студио " Пиксар " и Disney " Баз Светлинна година ", в която има сцена с целувка сред две героини, не получи позволение за разпространяване в 14 страни от Близкия изток и Азия. Отказ за разпространяване е пристигнал от Малайзия, Индонезия, Ливан, Йордания, Бахрейн, Египет, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия, палестинските територии, Сирия, Ирак и ОАЕ - все преобладаващо мюсюлмански страни.

" Баз Светлинна година " споделя житейската история на астронавта, прочут от тетралогията  " Играта на играчките ". Във кино лентата Баз и галактическите рейнджъри, измежду които неговата най-хубава другарка и началник на задачата Алиша Хоторн, се приземяват на вражеска планета. В няколко сцени от кино лентата е показана хомосексуалната връзка сред Алиша и брачната половинка й. Двете имат и наследник, а в един от фрагментите астронавката целува за малко партньорката си. Тази сцена в началото е отрязана от " Пиксар ". Впоследствие тя бе възобновена във кино лентата след митинг на чиновници на Pixar и Disney, които призоваха една от водещите компании в света на развлекателната промишленост да отбрани правата на ЛГБТ+ общността, в това число и във връзка на приемането на закон против половото обучение в учебните заведения във Флорида.

Един от продуцентите на " Баз Светлинна година " - Галин Сусман, заяви пред Ройтерс, че и Китай е изискал да се премонтира част от кино лентата, с цел да отпаднат проблематичните подиуми. Disney са отказали да създадат това, което значи, че филмът няма да има премиера и на най-големия кинопазар в света. " Варайъти " обаче прецизира, че Китай не е решителен пазар за Pixar - оттова са пристигнали единствено 3% от възлизащите на над 1 милиарда $ доходи от билети за " Играта на играчките 4 ".

" Няма да режем нищо, изключително нещо толкоз значимо като любовната и вдъхновяваща връзка, която демонстрира на Баз какво пропуща в живота поради избора, който е направил. Така че не, няма да режем ", посочи Сусман на премиерата на кино лентата в Лондон. 

Китай изиска и получи редуциране на шест секунди от " Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор ", където гей привличането сред Дъмбълдор и злодея Гринделвалд бе загатнато само в няколко реплики. За разлика от Warner обаче, Disney отхвърли да отреже ЛГБТ+ детайлите в " Доктор Стрейдж и Мултивселената на лудостта " от поредицата на Marvel.

" Баз Светлинна година " излиза в кината по света и у нас на следващия ден. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР