Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус

...
Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус
Коментари Харесай

Ноември идва с повече дъждове и по-топло време

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса, по-високи - по Черноморието, а най-високите температури ще са сред 19 и 24 градуса. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Отдела " Метеорологични прогнози " в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представяйки ноемврийската прогноза за времето в България.

През ноември се очаква средната месечна температура да бъде към и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8 градуса, за високите полета - сред 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - сред 8 и 10 градуса, а в планинските региони - от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, а в южните и планинските региони - сред 60 и 90 литра на квадратен метър.

Ноември ще стартира с прохладно време и със стопляне. Облачността ще е раздрана, най-вече забележителна, тук-там, с по-голяма възможност на 2 ноември, ще има и валежи.

През втората половина от първото десетдневие , с намаляване на югозападния вятър, температурите ще се намаляват и към края на интервала ще станат близки до нормалните. По-често ще доминира облачно време, към 6-7 ноември ще има нараснала възможност за превалявания.

До средата на месеца ще останат изискванията за валежи тук-там, а температурите ще бъдат близки до междинните. Впоследствие, до края на второто десетдневие, времето ще е умерено, а вероятността за превалявания ще е дребна. В равнините заран ще има ниска облачност и мъгли, а към и след обяд над множеството региони ще е най-вече слънчево.

Температурите едва ще се покачат. В планините и планинските региони ще бъде слънчево и топло.

През третото десетдневие на ноември по-голяма е вероятността за повече динамичност в атмосферата. Времето ще е изменчиво, ще има и превалявания. Температурите през множеството дни ще бъдат по-високи от нормалните за интервала, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР