Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус

...
Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат между минус
Коментари Харесай

Ще има ли сняг през ноември

Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат сред минус 7 и минус 2 градуса, по-високи ще са по Черноморието, а най-високите температури ще са сред 17 и 22 градуса. Това заяви за Българска телеграфна агенция Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.

През ноември се чака междинната месечна температура да бъде към и под нормата, която за Северна България и Горнотракийската равнина е сред 5 и 8 градуса, за високите полета - сред 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - сред 8 и 10 градуса, в планинските региони - от минус 5 до 3 градуса.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 70 литра на квадратен метър, а в южните и планинските региони - сред 60 и 90 литра на квадратен метър.

Ноември ще стартира с най-вече облачно и хладно време, тук-там със слаби валежи от дъжд, в планините над 1500 метра - от сняг. Към 3-4 ноември температурите релативно ще се покачат.

През първите дни от второто десетдневие на месеца температурите ще бъдат близки, а през втората половина от интервала - и по-ниски от нормалните.

Към 17-18 ноември температурите доста ще се намалят и в Предбалкана, и по високите полета, дъждът ще минава в сняг.

През третото десетдневие температурите ще бъдат по-ниски от нормалните. Ще доминира облачно, в равнините - и мъгливо време. Валежите ще бъдат постоянно събитие. Относително покачване на температурите се чака в средата на интервала.

Климатичната информация на Национален институт по метеорология и хидрология дефинира ноември като временен месец сред есента и зимата. Нощното изстиване на земната повърхнина е доста и броят на дните с облачно и мъгливо време се усилва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР