Най-ниските температури през декември у нас ще бъдат между минус

...
Най-ниските температури през декември у нас ще бъдат между минус
Коментари Харесай

Градусите падат до минус 10 през декември

Най-ниските температури през декември у нас ще бъдат сред минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - сред 10 и 15 градуса. Тази година през декември се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която в Северна България и по високите полета е от 0 до 2 градуса, в Горнотракийската равнина - 2-3 градуса, по Черноморието и в най-южните региони - 4-6 градуса, а в планините е от минус 8 до минус 2 градуса.
Прочетете още
Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините - до 70 литра на квадратен метър, а в най-южните региони - сред 70 и 110 литра на квадратен метър.

През декември динамичността на атмосферните процеси над Балканския полуостров ще е нараснала и времето у нас ще е динамично с чести промени на температурите и на етапа на преваляванията.

През множеството дни от първото десетдневие над страната ще доминира облачно, тук-там в равнините - и мъгливо време. През първите дни от интервала от югозапад ще се придвижват топли и влажни средиземноморски въздушни маси. Ще има и превалявания, най-вече от дъжд, които в нощните часове в Предбалкана и по високите полета ще минават в сняг. В средата на десетдневието температурите ще се намалят и на повече места в Северна България дъждът ще премине в сняг.

В края на интервала и през първата половина от второто десетдневие се чака по-съществено покачване на температурите. Времето ще се задържи облачно, на доста места с превалявания, най-вече от дъжд. Има нараснала възможност за основаване на валежна конюнктура и тук-там преваляванията да са обилни.

През последните дни от второто и началото на третото десетдневие още веднъж ще застудее и дъждът в Северна България и по високите полета ще премине в сняг. В средата на интервала вероятността за превалявания понижава, чака се и релативно покачване на температурите. През последните дни от месеца още веднъж има възможност за превалявания и за намаляване на температурите.

 Астрономическата зима стартира на 21 декември, в 23.48 ч.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР