Най-неприятните моменти в отглеждането на хамстер в домашни условия са

...
Най-неприятните моменти в отглеждането на хамстер в домашни условия са
Коментари Харесай

Симптоми за лошо здраве на вашия хамстер

Най-неприятните моменти в развъждането на хамстер в домашни условия са свързани с възможни болести, които заплашват живота му. Затова при всяка смяна в държанието или типа на домашния питомец стопанинът би трябвало да реагира незабавно. Поради бързия метаболизъм на тези животни признаците за болести при хамстерите се появяват незабавно и стопанинът има време за реакция.

Ако хамстерът се храни уравновесено, в случай че се отглежда в спокойна среда и с деликатно отношение, неговата относително здрава природа може да надделее над заболяванията.

Кои са признаците, по които стопанинът може да съди, че неговият питомец страда от някакво заболяване?

Ако задната му част е нечиста, а изпражненията му са меки или напряко воднисти, сигурно би трябвало да се потърси мнение от лекуващия ветеринар. Потъващите очи и прекомерно влажната козинка също алармират за проблем при хамстера. Липсата на вкус и загубата на тегло са постоянно знак, че домашния любим има здравословен проблем и хамстерът не прави изключение от това предписание.

Промяната в държанието е сериозен сигнал, че би трябвало да се потърси повода, тъй като тя е доста евентуално да се корени в някакво страдалчество, което кара хамстера да демонстрира раздразнителност и да хапе.

Треперенето и клепването на ушите, по-силното дишане нормално подсказват простудни или дихателни болести при хамстера, за които е значимо да се потърси мнението на лекаря.

Тъй като хамстерите страдат от паразити, кожата им при тези случаи се покрива със струпеи, рани и това е знакът, че дребния пухчо би трябвало да бъде лекуван за кожни болести.

Тъй като хамстерите линеят, в този интервал те губят част от космите си, само че в случай че се появят плешиви петна, това към този момент значи здравословен проблем, породен най-често от паразити.

 Заболявания при хамстера Снимка: dep377/pixabay.com

Добре е тялото на мъничето постоянно да се опипва за бучки и неравности, тъй като хамстерите са предразположени към тумори. Те нарастват бързо, популяризират се по цялото тяло и се отстраняват оперативно с упойка. Това е същинско тестване за дребното създание и по тази причина би трябвало да се реагира бързо до момента в който са единично събитие.

Всяка липса на жизнеспособност, тонус и вкус е сигнал за проблем, който нормално е от здравно естество и това постанова стопанинът да бъде доста деликатен.

Вижте също и неточности при развъждане на хамстер!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР