Най-натовареното европейско летище „Хийтроу“ започва да работи за граждански цели

...
Най-натовареното европейско летище „Хийтроу“ започва да работи за граждански цели
Коментари Харесай

Истории зад датата: На 31 май летище „Хийтроу“ започва да работи за граждански цели

Най-натовареното европейско летище „ Хийтроу “ стартира да работи за цивилен цели на 31 май 1946 година. Аерогарата разполага с 5 пътнически терминала и един товарен и е на 22 километра от най-големият британски град и столица на кралството – Лондон.

Всички данни към активността на летището са внушителни: Аеропортът се употребява от 80 авиолинии и го свързват със 185 дестинации в 84 страни, а ръкавите, които водят пасажерите до летящите машини - са 125. То е хъб за националния транспортьор на Англия и е място, на което авиодиспечерите в никакъв случай не скучаят. Средно дневно на Хийтроу се правят 1300 полета, а подробната разбивка демонстрира, че на всеки 45 секунди един аероплан излетява или каца. Летището е смален модел на град, в който може да ползвате: заведения, банкомати, аптеки, интерактивни занимания, барчета за бързо хранене, заведения за хранене, магазини и даже хотелска част за тези с огромен прозорец сред полетите. За страдание - 2020 година се оказа най-тежката в дългата история на " Хийтроу ", а спадът на пътникопотока със 73% " акцентира опустошителното влияние на COVID-19 върху авиацията ".

Международен ден на русокоските

От 2006 година днешната дата е позната като Международен ден на русокоските. Тогава за първи път е връчена премията " Диамантено токче ", която се присъжда на надарени, умни, сполучливи и съвременни русокоски. Опитите да се подчертае значимостта на сходна дата връщат лентата обратно още към богинята Афродита – като първата известна русокоска в историята.

Легендите сочат, че тя е получила златните си кичури от Зевс. Вярва се, че русокоските са се появили за първи път преди 11 000 години, а един от митовете за тях плаши, че биха могли да изчезнат изцяло до 2202 година.

За всички фенове на русите девойки, можете да бъдете спокойни, че това няма да се случи. Редица проучвания през годините акцентират плюсовете и минусите на това да си роден или да се превърнеш в русокоска. Едно от тях показва, че русокоските печелели седем % по-високи заплати от колежки с различен цвят на косата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР