Най-накрая! След толкова много спекулации, тонове мемета и 12 години

...
Най-накрая! След толкова много спекулации, тонове мемета и 12 години
Коментари Харесай

Half-Life: Alyx е факт – идва март 2020-та!

Най-накрая! След толкоз доста спекулации, тонове мемета и 12 години очакване, най-сетне Valve оповестиха нова пълнокръвна Half-Life игра. Това е Half-Life: Alyx. Е, не става въпрос за Half-Life 3, само че да си го кажем почтено – след толкоз време, няма по какъв начин да е. Half-Life: Alyx е VR прикуъл, чието деяние ще се развива сред първата и втората игра и ще се появи единствено след 5 месеца – през март 2020-та.

Това е VR извънредна игра
Да, Half-Life: Alyx не се обрисува да се появи на нещо друго от VR, защото по думите на Valve цялата игра и доста части/механики от геймплея са тясно свързани с виртуалната действителност. Играта ще се поддържа от всички PC-базирани VR хедсети, като ще идва гратис за притежателите на Valve Index VR хедсета. Ако желаете да играете с VR друг от Valve Index, тогава Half-Life: Alyx ще коства 60 евро.



Half-Life: Alyx е най-големият план на Valve
Half-Life: Alyx се прави от към 5 години и зад нея стои труда на най-големия екип, който Valve са употребявали за създаването на една игра. Една трета от този екип се състои от хора, които преди този момент са работили по Half-Life планове, а някои от тях даже и по първата игра. Голяма част от хората идват от Campo Santo, разработчика на Firewatch, който Valve закупиха преди близо 2 години.

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

Half-Life: Alyx не е тех демо, а пълнокръвна Half-Life игра
Разбира се, множеството хора щом чуят за VR игра, това най-често значи нещо малко, което да показва опциите на технологията. Valve се кълнат, че това е типичен Half-Life с откриване на огромни зони, решение на пъзели, динамичност и екшън, както и компактен сюжет, който да свързва героите на паметната Half-Life галактика.

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

Както към този момент споменахме, историята се развива сред събитията от Half-Life и Half-Life 2 и ни среща с Alyx и татко й Eli, които скрито оформят опозиция против бруталното окупиране на Земята от Combine – тайнствените извънземни нашественици. И както към този момент се досещате, ние поемаме ролята на Alyx. Така че добре пристигнали още веднъж в City 17.
Продължителността ще е почти колкото тази на Half-Life 2 (около 15 часа), само че в случай че околната среда се изследва задълбочено, може и да мине 20 часа.

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

Това ще е първата Half-Life игра с озвучен основен воин
Gordon Freeman, несъмнено, в никакъв случай не проронваше и дума. Но Alyx ще има какво да каже в Half-Life: Alyx. В Half-Life 2 Alyx се озвучаваше от Мърли Дандридж (Merle Dandridge), само че в този момент по-младата Alyx ще се играе от Озиома Акагха (Ozioma Akagha), която познаваме от Wolfenstein II: The New Colossus (Barbara Casey / Zena Woodard) и Mirror " s Edge: Catalyst (Plastic).

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

G-Man и други познати герои се завръщат
Не, че е изненада за някого – само че какво е Half-Life игра без мистериозният G-Man, който видяхме даже в Half-Life: Opposing Force и Half-Life: Blue Shift. Отново G-Man ще се озвучава от Майк Шапиро (Mike Shapiro).
Ще забележим и завръщането на извънземния Vortigaunts, който отново ще се озвучава от Тони Тод (Tony Todd). А Елън Маклейн (Ellen McClain), която е гласът на GLaDOS в Portal игрите, ще се завърне като синтезирания глас на Combine Overwatch.
Бащата на Alyx, Eli Vance, също ще се появи, само че защото артиста, който го озвучаваше (Робърт Гилейум – Robert Guillaume) умря през 2017-та, в този момент ще се играе от Джеймс Моузес Блек (James Moses Black), който познаваме от сериалите This Is Us и 24: Legacy.

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

Alyx ще носи Gravity Gloves
Преди Zero Point Energy Field Manipulator (или по-познат като Gravity Gun-a) да бъде изобретен и връчен на Gordon Freeman в Half-Life 2, Alyx е имала Gravity Gloves. Можем да предположим, че ръкавиците ще имат сходна роля с гравитационното оръжие и с тях ще могат да се подвигат тежки обекти и да се вземат решение пъзели. Очакваме, че за задачите на VR с тях ще могат да се вършат много забавни неща.

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

Минималните систематични условия на Half-Life: Alyx
Докато условията на хедсета Valve Index са най-малко 8 GB RAM и видео GTX 970, условията на Alyx са малко по-високи:

Оценка за съвместимост: Windows 10
Процесор: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600
Памет: 12 GB RAM
Видео: GTX 1060 / RX 580 - 6GB VRAM

Half-Life: Alyx ще може да се играе с всеки PC-базиран VR хедсет
Half-Life: Alyx несъмнено ще е особено усъвършенствана игра за Valve Index и неговите контролери кокалчета, само че Valve не слагат граници към хардуера, на който ще може да се играе, стига да е PC-VR-базиран. Играта ще е изцяло съвместима с HTC Vive, Windows Mixed Reality, Oculus Rift, както и Oculus Quest, в случай че имате PC кабела за свързване.

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

Притежателите на която и да е част от пакета Valve Index, в това число контролерите, ще получат Half-Life: Alyx гратис. А тези, които закупят Index хардуер преди края на актуалната година, ще получат няколко бонуса, измежду които са скинове за другите оръжия, които ще носи Alyx.
Освен това, играта ще е съвместима със Steam Workshop. Цял набор от Source 2 принадлежности за създаване на нови равнища ще са налични, позволявайки на всеки да развихри въображението си и да основава наличие.
Не на последно място, инструментариума за основаване на равнища Hammer, ще бъде ъпдейтнат с всички геймплей механики и съставни елементи на VR.

 Half-Life: Alyx е реалност – идва март 2020-та!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР